Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kestävä kehitys

Kestävä kehitys

Olemme Purinalla sitoutuneet toimittamaan lemmikeille laadukasta ravintoa samaan aikaan kun suojelemme planeettaamme tuleville sukupolville.

Ilmastonmuutostaistelu ei voi odottaa, eikä sen tarvitsekaan.

Kuulumme Nestlé-perheeseen, ja tavoitteemme on puolittaa kasvihuonekaasupäästömme vuoteen 2030 mennessä ja olla vuoteen 2050 mennessä hiilineutraaleja, myös jos toimintamme jatkaa kasvuaan. Toimintamme on niin suurta, merkittävää ja laajaa, että voimme saada aikaan suuren muutoksen.

Nollapäästöjen saavuttamiseen vaaditaan suuria muutoksia, jotka muuttavat myös toimintaamme. Keskitymme matkallamme neljään avainalueeseen, jotta saavuttaisimme tavoitteemme nopeammin. Nämä ovat:

 1. raaka-ainehankintojen kestävyys
 2. tuotevalikoiman muutokset
 3. pakkausten kehittäminen
 4. valmistuksen ja logistiikan tehokkuuden edistäminen

Raaka-ainehankintojen kestävyys

Pyrimme kehittämään prosessejamme jatkuvasti, jotta voimme varmistaa, että raaka-aineiden hankinnassa toimitaan vastuullisesti, ja toimittajien täytyy noudattaa Nestlén vastuullisten hankintojen vaatimuksia. Näin tiedämme, mistä raaka-aineet tulevat ja kuinka ne tuotetaan ja pystymme huomiomaan ympäristö- ja yhteiskunnalliset kysymykset, joita ovat muun muassa metsäkato, ihmisoikeudet ja eläinten suojelu. Vastuullisilla hankinnoilla on positiivisia vaikutuksia koko yhteiskuntaan, jossa toimimme.

Muun muassa seuraavat toimenpiteet ovat osa Purina in Society Commitments ‑ohjelmaa:

 • Arvioimme käyttämiemme kalaraaka-aineiden alkuperää yhteistyössä Sustainable Fisheries Partnership ‑järjestön kanssa. Raaka-aineena käyttämistämme äyriäisistä 76 prosenttia on vastuullisesti hankittuja vuonna 2020. Vuoden 2021 tavoitteemme on 90 %.
 • Atlantin lohi, joka on eniten käyttämämme kala, tulee olemaan Länsi-Euroopan ensimmäinen 100-prosenttisesti vastuullisesti hankittu kalaraaka-aine vuonna 2021.
 • Vuoden 2020 lopussa 99 prosenttia käyttämästämme soijasta on jäljitettävissä ja vastuullisesti hankittua.
 • Teemme yhteistyö Proforestin kanssa soijan alkuperän arvioinnissa, ja vuonna 2020 käyttämämme soija ei aiheuttanut lainkaan metsäkatoa.

Teemme yhteistyötä myös maanviljelijöiden, toimittajien ja yhteisöjen kanssa voidaksemme muuttaa tehomaanviljelyn muotoja uudistaviin ja luonnonvaroja (maaperää, vettä ja luonnon monimuotoisuutta) suojaaviin tapoihin. Terveempi maaperä on tuottavampi ja toimii tehokkaampana hiilinieluna.

Toimiamme ovat:

 • Yhteistyö LENS (Landscape Enterprise Networks) ‑järjestön kanssa Isossa-Britanniassa. Hankkeen tavoite on muuttaa modernia maanviljelystä ja kehittää uudenlaisia, uudistavia viljelytapoja, jotka ovat tasapainossa luonnon kanssa ja skaalattavissa. Eri toimialojen yritykset tekevät yhteistyötä ja sijoittavat parantaakseen toimintaympäristönsä laatua ja hyvinvointia.
 • Ranskassa yhteistyö Living Soils Initiative ‑hankkeen kassan käsittää koulutusta ja teknistä tukea maanviljelijöille, jotka haluavat ottaa käyttöön uudistavia viljelytapoja ja arvioida vaikutustaan maaperään. Hankkeen tavoitteena on kehittää uusia taloudellisia työkaluja helpottamaan maanviljelijöiden siirtymistä uusiin viljelytapoihin.

 

Tavoitteemme on, että viimeistään vuoteen 2025 mennessä hankimme 20 % tärkeimmistä raaka-aineistamme uudistavaa viljelyä harjoittavilta maanviljelijöiltä, ja luku nousee 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

 

Toinen tärkeä osa-alue kestävyystyössämme on eläintuotannon sivutuotteiden käyttö. Lemmikkiruokapakkauksissa lukee ”lihaa ja eläinperäisiä tuotteita”, millä tarkoitetaan elintarviketeollisuuden sivutuotteita eläimistä, joiden on eläinlääkärin tarkastuksessa soveltuvan myös ihmisravinnoksi. Yleensä niitä ei käytetä kuluttajien kysynnästä ja ulkonäköseikoista johtuvista syistä, ja mukana on esimerkiksi keuhkojen, munuaisten ja maksan kaltaisia osia.

Nämä arvokkaat raaka-aineet on syytä ottaa käyttöön, sillä ne sisältävät laadukasta ja luotettavaa proteiinia lemmikeille, mutta joutuisivat muuten hävikkiin. Käyttämämme elintarviketeollisuuden sivutuotteet valitaan nimenomaisesti niiden ravintoarvon perusteella. Ne ovat hyvin sulavia ja sisältävät runsaasti kissoille ja koirille tärkeitä ravintoaineita, kuten tärkeitä aminohappoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja terveellisiä rasvoja, joista lemmikit saavat energiaa ja jotka auttavat ylläpitämään niiden terveyttä ja hyvinvointia.

Eläintuotannon sivutuotteet sisältävät usein enemmän ravintoaineita kuin lemmikinomistajien yleensä ravinnoksi tarjoamat lihatuotteet. Munuaiset ja maksa sisältävät esimerkiksi kymmenkertaisen määrän B2-vitamiineja (riboflaviinia) vähärasvaiseen lihaan verrattuna.

Tuotevalikoiman muutokset

Globaali elintarviketeollisuus tulee muuttumaan dramaattisesti tulevan 20–30 vuoden aikana. Kuluttajien odotukset ja vaatimukset muuttuvat nopeasti ja vaikuttavat myös siihen, kuinka ruokimme lemmikkejämme. Kiinnostus kasvipohjaiseen ja vegaaniseen ruokavalioon tulee kasvamaan. Tiedämme myös, että lihaproteiinien kysyntä tulee ylittämään tarjonnan. Siksi olemme alkaneet tutkia uusia tapoja tarjota lemmikeille tasapainoista täysravintoa hyödyntämällä paremmin planeetan resursseja.

Beyond protein

Tutkimus- ja tuotekehitysresurssimme ja tieto-taitomme avulla pystymme mukauttamaan tuotevalikoimamme ja tarjoamaan tuotteita, jotka ovat hyväksi lemmikeille ja planeetalle.

Toimiamme ovat:

 • Tutkia erilaisia proteiininlähteitä, jotta löytäisimme laadukkaita raaka-aineita ja voisimme varmistaa, että meillä on tulevaisuudessakin kestäviä keinoja lemmikkiemme ruokintaan.
 • Tuomme markkinoille vaihtoehtoisten proteiinien Beyond Nature’s Protein ‑tuotteet Sveitsissä. Uutuustuotteet sisältävät hyönteisiä sekä kasviproteiinia härkäpavuista ja hirssistä.
 • Esittelemme yhden Euroopan ensimmäisistä kierrätetyistä koiranherkuista Hollannissa. Tuote kuuluu Adventuros-valikoimaamme. Käyttämällä panimoiden ravinteikasta ylijäämävilja, joka muuten menisi hävikkiin, voimme vähentää ruokahävikkiä.

Pakkausten kehittäminen

Otamme vastuun myös pakkausmuovijätteen ongelman ratkaisemisesta. Haaste on vaikea, koska pakkaukset ovat merkittävässä roolissa varmistamassa tuotteiden tuoreutta, turvallisuutta ja laatua matkalla tehtaalta kotiin. Toimimme usealla rintamalla pyrkimyksissämme löytää pakkausmateriaalien vähennys-, uudelleenkäyttö- ja kierrätyskeinoja. Lisätietoja toimistamme ja edistysaskeleistamme.

 

Tavoitteemme on, että 100 % pakkauksistamme olisi uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä.

 

 

Valmistuksen ja logistiikan tehokkuus

Vähennämme toimintamme vaikutuksia yhdistämällä ympäristönsuojelua, uusiutuvan energian hankkeita ja innovatiivista yhteistyötä.

Toimiamme ovat:

 • Tuotantolaitoksemme Isossa-Britanniassa, Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa eivät sertifioidusti tuota lainkaan kaatopaikkajätettä. Tämä tarkoittaa, ettei tuotantolaitoksista lähde jätettä kaatopaikalle tai poltettavaksi, vaan energia hyödynnetään valmistusprosessissa.
 • Sijoitukset uusien tuulivoimaloiden mahdollistamiseen, tavoitteena varmistaa että 100 prosenttia Britannian lemmikkiruokatehtaiden sähköstä saadaan tuulivoimasta.

Rakennamme myös puhtaampaa ja joustavampaa logistiikkaverkkoa. Yorkissa toimivan Nestlé European Transportation Planning Hub ‑keskuksen kanssa toimintaa tehostetaan entisestään.

Toimiamme ovat:

 • Uusimman tekniikan hyödyntäminen tehokkaampaan lastaukseen ja reittisuunnitteluun. Tulevia ja lähteviä kuljetuksia yhdistelemällä voidaan välttää tyhjänä ajettavia kilometrejä.
 • Vaihtamien vähäpäästöisempiin kuljetusmuotoihin, kuten raide- ja merikuljetuksiin.
 • Osallistuminen osana Nestléa European Clean Truck Alliance ‑toimintaan, joka tukee tieliikenteen rahdin nollapäästöjen saavuttamista Euroopassa.

 

 

Tavoitteemme on vaihtaa omat tai sopimuskuljetustemme ajoneuvot vähäpäästöisempiin vuoden 2022 aikana.

 

bower
Kestävä kehitys
Kierrätä pakkaus ja auta kodittomia eläimiä
Pyrimme muuttamaan pakkauksiamme niin, että ne tukevat kestävän kehityksen tavoitteita. Tämän vuoksi pyrimme pakkaamaan kaikki tuotteemme kierrätettäviin pakkauksiin viimeistään vuoteen 2025 mennessä. Friskiesin yhteistyö Bowerin kanssa on seuraava merkittävä askel pakkausten asianmukaisessa lajittelussa. Näin ne eivät päädy luontoon.
koira ja kissa terassilla

Ota yhteyttä

Olemme täällä vastaamassa kaikkiin tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi - niin pieniin kuin suuriinkin. Ota meihin suoraan yhteyttä milloin tahansa. Puhelimemme on avoinna arkisin klo 10:00-17:00.

Off