Pentuaitauksen hyödyt

Pennut ovat täynnä leikkisää energiaa ja loputtoman uteliaita, joten ne tunkevat pienet nenänsä takuuvarmasti joka paikkaan. Niin ne oppivat, mutta myös päätyvät vaikeuksiin.
Pentuaitauksen hyödyt koiranpennuille
Pentuaitauksen hyödyt koiranpennuille
Pentuaitauksen hyödyt koiranpennuille

Pentuaitaus voi olla tähän mainio ratkaisu. Kun tietää tarkalleen, missä karvainen kaverisi menee ja millä se leikkii ja voi olla varma, että pennuilla on riittävästi tilaa turvalliseen leikkiin, voi itsekin olla rauhallisin mielin. Pentuaitaus saa myös pennun tuntemaan olonsa turvalliseksi uudessa ympäristössään ja se voi olla ylpeä aivan omasta valtakunnastaan.

Kannattaa noudattaa hyviä vinkkejämme, joiden avulla pennulle löytyy täydellisen sopiva aitaus.

Perusasiat

Pentuaitauksia on myynnissä useimmissa hyvin varustetuissa lemmikkitarvikeliikkeissä ja verkossa. Kannattaa valita levitettävä malli, jossa on riittävän korkeat laidat, ettei seikkailunhaluinen pentu pääse karkaamaan! Aitauksia on yleensä kolmea kokoa, joista kannattaa valita sopivin pennun rotu ja tyyppi huomioon ottaen. Yleensä pentuaitauksen sivut ovat metalliverkkoa tai säleikköä, jolloin pentu on suojassa, mutta näkee mitä sen ympärillä tapahtuu. Näin se myös tottuu uuteen kotiin ja sen ääniin. Pentuaitauksia voi käyttää sisällä ja ulkona, mutta pihalla täytyy huomioida sääolosuhteet, eikä pentua saa koskaan jättää suoraan auringonvaloon.

Jos pentu ei ole vielä sisäsiisti tai haluat suojella mattojasi, pidä silmällä pennun hädästä kertovia varoitusmerkkejä. Pentu saattaa esimerkiksi nuuhkia lattiaa, kiertää ympyrää tai kyykistellä. On tärkeää, ettei pentu ala sisäsiistiksi opetellessaan pitää pentuaitausta paikkana, johon voi tehdä tarpeensa.

Puppies sitting in cage

Pennut ovat usein täynnä energiaa, mutta ne tarvitsevat myös paljon unta, joten aitaukseen kannattaa laittaa mukava peti, jossa pentu voi ottaa nokoset tarvittaessa.

Ravinto ja juoma

Orange food bowl icon

Kasvaessa tulee jano ja pennulla tuleekin aina olla saatavillaan puhdasta juomavettä. Muista, että aitauksessa ollessaan pentu ei pääse etsimään juotavaa ilman apuasi, joten pennulle pitää laittaa aitaukseen kupillinen raikasta, puhdasta vettä. Näin se saa riittävästi nestettä leikkiessään.

Pennulle voi myös tarjota ruoan aitauksessa. Näin se saa syödä rauhassa ilman, että muut eläimet tai lapset häiritsevät sitä ja oppivat aterian olevan rauhallinen ja hiljainen hetki.

Lelut ja tarvikkeet

On hyvä, että pennulla on hauskaa aitauksessaan, joten sille kannattaa antaa erilaisia leluja, joilla leikkiä. Pennut tutkivat kaikkia esineitä suullaan, ja turvalliset purulelut ovat erinomainen keino kääntää pennun huomio pois huonekaluista ja sormistasi. Lelut auttavat myös pieniä pentuhampaita kasvamaan suuriksi ja vahvoiksi, tukevat niiden oppimista ja kuluttavat innokasta pentuenergiaa.

Pennut ovat usein täynnä energiaa, mutta ne tarvitsevat myös paljon unta, joten aitaukseen kannattaa laittaa mukava peti, jossa pentu voi ottaa nokoset tarvittaessa. Lepo on ensiarvoisen tärkeää koiranpennun kasvun kannalta ja luultavasti pentusi ottaa useat pikku nokoset päivän aikana, ja pentuaitausta voi käyttää myös tähän häkin sijasta päiväsaikaan.

Pentuaitausta ei tarvita ikuisesti, joten ei tarvitse pelätä, että se jää kodin pysyväksi sisustuselementiksi. Kun pentu on oppinut sisäsiistiksi ja asettunut taloksi, sen voi antaa tutustua uuteen kotiinsa perinpohjaisesti. Siihen asti voi rentoutua tietäessään, että aitaus auttaa sitä pysymään turvassa ja tyytyväisenä.

White dog chewing toy on rug