Bombay

Bombay
Bombay on keskikokoinen kissa, jonka kiiltävän musta turkki hohtaa kiiltonahan tavoin. Pää ja korvat ovat kauniin pyöreitä ja kuono leveä ja tylppä. Kauniit ja ilmeikkäät kupariset/kultaiset silmät ovat kaukana toisistaan. Vartalo on kiinteä ja lihaksikas ja selkä voimakas ja suora. Nenä ja silmänympärykset ovat mustia ja polkuanturat mustia tai tummanruskeita.
  • Leikkisä ja utelias kissa
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Erittäin äänekäs kissa
  • Keskikokoinen kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Allergisoiva rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Alkuperä

Bombay kuuluu aasialaisiin kissarotuihin, jotka syntyivät, kun kasvattajat yrittivät luoda burmankissaa muistuttavan rodun, jossa kuitenkin esiintyisi burmankissasta poikkeavia värimuunnoksia. Isossa-Britanniassa bombayn katsotaan olevan aasialaiskissan musta versio.

Alkuperäismaa

Iso-Britannian ja USA

Luonne

Aasialaiskissoihin kuuluvat kissat ovat hyvin ystävällisiä ja hellyydenkipeitä. Bombaylla on hyvin ainutlaatuinen ääni, jota se tykkääkin käyttää paljon. Tämä ei ole perinteinen rotu. ?????

Terveys

Bombayt ovat yleensä pitkäikäisiä ja voivat elää hyvinkin lähes 20-vuotiaiksi. Isossa-Britanniassa harvinaisella rodulla ei ole tunnettuja rodulle tyypillisiä sairauksia.

Ravitsemus

Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja niillä kaikilla on ravinnon suhteen suosikkeja, inhokkeja ja yksilöllisiä tarpeita. Kissat ovat kuitenkin lihansyöjiä ja ne tarvitsevat ravinnostaan 41:tä eri ravintoainetta. Näiden ravintoaineiden suhde vaihtelee riippuen kissan iästä, elämäntavasta ja yleisestä terveydentilasta. Kasvavat, energiset kissat tarvitsevat luonnollisesti ravitsemuksellisesti erilaisen ruokavalion kuin vähemmän aktiiviset seniorikissat. Oikea ruokintamäärä tulee myös ottaa huomioon. Ruokintaohjeita noudattamalla kissa pysyy hoikkana ja hyväkuntoisena, ja märkä- ja kuivaruoan suhdetta voi vaihdella kissan mieltymysten mukaan.

Turkinhoito

Bombayn lyhyt turkki ei kaipaa jatkuvaa hoitoa, mutta se nauttii huomiosta myös turkinhoidon muodossa. Kuten useimmat lyhytkarvaiset kissat, myös bombayt hoitavat oman turkkinsa erittäin hyvin. Muiden kissojen tavoin myös bombay tarvitsee säännölliset rokotukset, joilla ehkäistään sairauksia, loishäädöt ja vuosittaisen eläinlääkärin terveystarkastuksen.

Parhaiten lapsille sopivat rodut

Rotua ei yleisesti pidetä parhaana rotuna lapsiperheisiin, mutta kaikki kissat ovat erilaisia. Huolellisen totuttelun myötä kissa voi oppia elämään lasten kanssa.

cat

Onko tämä oikea rotu sinulle?

Jokaisella kissalla on oma, yksilöllinen luonteensa, mutta niiden käytöstä ohjaavat myös synnynnäiset vietit ja käytösmallit. Kokeile valintatyökaluamme niin näet, mitkä kissarodut vastaavat mieltymyksiäsi ja elämäntyyliäsi parhaiten. Kun sinä ja kissasi nautitte samoista asioista, olette molemmat onnellisia ja tyytyväisiä

Mitä tulisi ottaa huomioon seuraavaksi?

Adoptointi

Kissan adoptoiminen löytöeläinkodista ja uuden elämän antaminen voi olla äärimmäisen tyydyttävää. Moni kissa odottaa rakastavaa loppuelämän kotia. Jokaisella kissalla on oma tarinansa. Monet ovat menettäneet ensimmäisen kotinsa itsestään riippumattomista syistä ja haluaisivat mielellään osaksi sinun perhettäsi. Hyvämaineiset löytöeläinkodit ovat huolellisia valitessaan oikeille ihmisille juuri oikeat kissat. Henkilökunta neuvoo ja vastaa kysymyksiisi mielellään.

Hyvän kasvattajan löytäminen

Jos olet päättänyt hankkia rotukissan, kannattaa etsiä hyvämaineinen kasvattaja. Rotukissanpennun tai aikuisen kissan hankkimisen paras puoli on se, että kissan ulkonäkö ja tuleva luonne voidaan ennustaa melko luotettavasti. Kysy eläinlääkäriltäsi tarkemmin kissojen tarttuvista taudeista, geneettisistä alttiuksista tai hoidon tarpeesta, jotta olet täysin valmis, kun uusi kissasi saapuu.

Kissan toivottaminen tervetulleeksi

Uusi kissasi tai kissanpentusi saapuu lähipäivinä, joten olet varmasti hyvin innoissasi. Saapumista edeltävinä päivinä riittää reilusti tekemistä, joten et varmasti pääse pitkästymään ennen kissasi saapumista.