Your Pet, Our Passion.
Ragdoll

Ragdoll

Ragdoll on suurikokoinen, voimakas ja näyttävä eläin, jonka turkissa on selvästi erottuvat kuviot. Rotu on kuitenkin erittäin rento ja rauhallinen ja vaikutelma on räsynukkemaisen löysä. Kissan pää on leveä ja päältä tasainen ja korvat ovat kaukana toisistaan. Sen suuret siniset silmät ovat syvällä päässä. Vartalo on pitkä ja lihaksikas, ja kissalla on leveä rinta, lyhyt niska ja vantterat jalat. Kissan tassut ovat suuret, pyöreät ja tupsulliset ja sen häntä on pitkä ja puuhkamainen. Ragdollin turkki on sileä ja pituudeltaan keskipitkä tai pitkä. Aikuisilta kissoilta vaaditaan kauluri ja villahousut. Rodulla esiintyy kolmea erilaista kuviointia, ja niistä jokaisesta neljää eri väritystä. Lisäksi on olemassa mitted-kuvioituja ragdolleja, joilla on enemmän valkoisia merkkejä.

Tarve tietää
  • Rauhallinen kissa
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Hiljainen kissa
  • Kookkaampi kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa joka päivä
  • Allergisoiva rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Erinomainen perhekissa

Luonne

Ragdoll voi hyvinkin olla rennoin kotikissarotu. Ne ovat perustyytyväisiä ja vaatimattomia kissoja, jotka tulevat toimeen joka tilanteessa. Luonteeltaan ne ovat erittäin hyväsydämisiä ja rentoja, ja lemmikkeinä ne ovat erittäin uskollisia ja omistautuneita. Vanhan kansan mukaan rodun kissat eivät tunne kipua, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa! Rennon olemuksen taustalla on erittäin luottavainen luonne, ei tuntoaistin puuttuminen.

Alkuperä

Ensimmäiset ragdollpennut syntyivät Kaliforniassa 1960-luvulla. Ne olivat luultavasti valkoisen, persialaisen emon ja pyhän birman tai jonkin birman tyyppisen kollin jälkeläisiä. Kun kissan nostaa ylös, se muuttuu aivan rennoksi ja veltoksi. Tästä kissa on saanut myös räsynukkea tarkoittavan nimensä. Joskus tämän ominaisuuden sanotaan johtuvan siitä, että emo joutui onnettomuuteen ollessaan tiineenä. Geneettisesti on kuitenkin mahdotonta, että pennut perisivät loukkaantumisesta johtuvan piirteen.

Alkuperäismaa

Yhdysvallat

Terveys

Ravitsemus

Turkinhoito

Parhaiten lapsille sopivat rodut