Pennun välttämättömät tarvikkeet | Pentu | PURINA® Friskies®

Pennun välttämättömät tarvikkeet

Pennun välttämättömät tarvikkeet

Pennun välttämättömät tarvikkeet

On aika tuoda uusi pentusi kotiin ja koko perheesi odottaa kärsimättömänä uutta tulokasta. Jotta pentusi voisi asettua uuteen kotiin, se tarvitsee joitakin välttämättömyyksiä, jotka auttavat sitä sopeutumaan uuteen elämään. Pentujen pitää tuntea olonsa turvalliseksi, suojatuksi ja mukavaksi uudessa kodissaan. Se tarkoittaa sitä, että sillä tulee olla hiljainen ja tuttu paikka syödä ja juoda, lämmin ja mukava paikka nukkua, leluja leikkimiseen ja hyvin istuva kaulapanta ja hihna.

Huopa

Huopa voi tarkoittaa koirallesi useita asioita: se voi olla siirrettävä peti jonka päällä se voi makoilla mukavasti missä tahansa huoneessa tai auton takaosassa, tai se voi tarjota turvaa tutun tuoksun ja materiaalin avulla jos menette uuteen paikkaan.

Valitse tiheä, kulutusta kestävä huopa, joka ei ole niin iso etteikö sitä voisi taitella ja ottaa helposti mukaan, muttei myöskään niin pieni että se jäisi pennulle heti liian pieneksi kun se kasvaa.

Hyvä kaulapanta

Pentusi kaulapanta on välttämätön tarvike jota se tulee pitämään vuosia, joten varmista että se on niin mukava kuin mahdollista. Ihanteellisesti hyvä kaulapanta olisi tehty kevyestä nylonista tai nahasta ja siinä olisi runsaasti varaa kasvaa – ja muista, että pennun kasvaessa panta joudutaan ehkä vaihtamaan isompaan.

Mittaaksesi pentusi kaulapannan koon, mittaa sen kaulanympärys ja lisää siihen 5 cm. Mukavuuden takaamiseksi sinun pitäisi pystyä liuttamaan kaksi sormea kaulapannan ja pentusi niskan väliin. Ja muista tietenkin löysätä kaulapantaa sitä mukaa kun pentusi kasvaa.

Pedin paikka

Kun saat koiranpentusi kotiin, ensimmäinen tärkeä päätös on se missä pentusi tulee nukkumaan. Pennut voivat nukkua jopa 14 tuntia päivässä ja useimmat piiloutuisivat silloin mieluiten mukavaan pieneen pesään. Siksi moni perhe käyttää pennun kuljetuslaatikkoa sen sänkynä ensimmäisten kuukausien aikana.

Kunnollisella rohkaisulla ja sopeuttamisella kuljetuskopasta saattaa muodostua turvapaikka pennulle. Sijoita koppa hiljaiseen ja lämpimään nurkkaukseen, kauas vedosta ja jätä sinne leluja jotta pentusi kokisi sen hauskana paikkana. Kehu pentua aina kun se menee sisään kuljetuslaatikkoon.

Laittamalla pennun pedin kuljetuslaatikkoon, rohkaiset sitä tunnistamaan oikean nukkumapaikan. Pennun pedit ovat pienempiä kuin aikuisen koiran pedit ja niinpä ne pitävät sen olon mukavana ja turvallisena.

Oikea ruoka

Ruoka-ajat ovat todella tärkeitä uudelle pennulle ja ensimmäisen vuoden aikana niiden tulee syödä paljon! Riippumatta pennun rodusta tai tyypistä, meiltä löytyy ruokatuote joka sopii sen ikään. Ruokkimalla pentuasi FRISKIES Junior -ruualla, voit nauttia sen leikkisyydestä murehtimatta ruokavaliosta, sillä Friskies Junior ruoka on täynnä ravintoaineita ja se sisältää kaikki vitamiinit joita kasvava koira tarvitsee.

Turkin hoito

Säännöllinen turkin hoito on todella tärkeää nuoren koiran terveydelle ja turkin kiillolle ja siksi sinun pitäisikin totuttaa pentusi säännöllisiin trimmausrutiineihin niin nopeasti kuin mahdollista. Markkinoilla on kirjaimellisesti tuhansia tuotteita shampoista erityyppisten turkkien harjoihin, jotka pitävät uuden perheesi jäsenen turkin sileänä ja kiiltävänä. Se mitä kukin tarvitsee riippuu turkista. Etsi tietoa eläinlääkäriltäsi tai kasvattajalta siitä mitkä tuotteet sopivat parhaiten pentusi tarpeisiin.

Hihnassa

Koirien hihnoja on satoja erityylisiä ja eri materiaalista valmistettuja. Niitä on pitkiä ja lyhyitä. Se minkälaisen hihnan valitset, riippuu henkilökohtaisesta maustasi – ja koirasi koon pitäisi myös vaikuttaa päätökseen. Noin 1,5 metrin mittaisen hihnan on yleisesti todettu olevan paras sekä nuoren pennun koulutukseen että kävelyttämiseen.

Pureskelu

Nuoret koirat rakastavat pureskelua ja jokainen pentu käykin läpi vaiheen jossa se kokeilee hampaitaan kaikkeen minkä löytää. Tämä on välttämätöntä terveiden hampaiden kasvulle ja pureskeleminen myös auttaa uutta perheenjäsentäsi rentoutumaan ja nukahtamaan. Pennun hampaat tuntuvat tarvitsevan erilaista materiaalia eri kehitysvaiheiden aikana.

Saattaa olla hyvä idea pitää pentuasi silmällä saadaksesi selville minkä pureskelemisesta se erityisesti nauttii ja etsiä sille samanlaisesta materiaalista valmistettuja turvallisia leluja.

Ruoka- ja vesikulho

Ruoka-ajat ovat erittäin tärkeitä nuorelle pennulle. Ne kasvavat hurjaa vauhtia ensimmäisen vuoden aikana ja voivat kuluttaa kaksi kertaa niin paljon kaloreita kuin aikuinen koira, joten säännölliset ruokintarutiinit ovat niille tärkeitä.

Laadukas ruokintakulho sekä vesikulho auttavat. Niiden pitäisi olla valmistettu metallista tai olla keraamisia ja ne tulisi pitää puhtaina ja pestä säännöllisesti. On myös hyvä idea aloittaa pienemmistä pentukokoisista kulhoista ja suurentaa niitä pikkuhiljaa samalla kun pentusi kasvaa.