Antaisitko kodin löytökoiralle?
Antaisitko kodin löytökoiralle?
Antaisitko kodin löytökoiralle?

Antaisitko kodin löytökoiralle?

 

Jos olet hankkimassa koiraa, pentu ei ole ainoa vaihtoehto.

Maailmassa on paljon aikuisia koiria, jotka tarvitsevat syystä tai toisesta uuden kodin. Koira voi päätyä kodittomaksi esimerkiksi aiemman omistajansa elämäntilanteen muuttuessa. Avioero, uuden vauvan syntymä, omistajan kuolema tai muutto voivat tehdä koiran pitämisestä mahdotonta.

Lemmikki löytöeläintalosta

Jos sinulla on jo kokemusta koirista ja olet valmis antamaan uuden kodin aikuiselle koiralle, ota yhteyttä paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen tai löytöeläintaloon. Suurin osa löytökoirista on ystävällisiä, sisäsiistejä ja sosiaalisia koiria, jotka sopeutuvat nopeasti uuteen kotiin ja ovat tottuneet ihmisiin ja muihin eläimiin. Hyvämaineiset löytöeläintalot arvioivat, kuntouttavat, mikrosiruttavat, steriloivat ja rokottavat hoidossaan olevat koirat ja huolehtivat, että jokainen niistä löytää hyvän kodin. Löytöeläintalot veloittavat koiran luovuttamisesta yleensä luovutusmaksun, joka kattaa eläinlääkärikulut ja jolla rahoitetaan lisäksi yhdistyksen toimintaa.

Hyvä koti jokaiselle koiralle

Löytöeläintalojen nettisivuilla on tietoja kotia kaipaavista koirista. Jos löydät juuri sinulle sopivan koiran, ota yhteyttä löytöeläintaloon ja sovi tapaamisajasta. Varaudu kertomaan taustastasi ja elämäntilanteestasi, sillä löytöeläintalot haluavat löytää jokaiselle eläimelle mahdollisimman hyvän kodin. Löytökoiraa ei yleensä anneta kokemattomalle koiranomistajalle ensimmäiseksi koiraksi.

Antaisitko kodin löytökoiralle?

Luottavainen suhde syntyy lempeällä otteella

Lemmikin taustasta riippuen löytökoiran kotiutuminen voi vaatia aikaa ja voimavaroja. Luottavaisinkin koira tarvitsee aikaa uuteen kotiin sopeutumiseen. Yhteisten rutiinien luominen ja toisiinsa tutustuminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Mikäli koiralla on käytösongelmia, uudelta omistajalta vaaditaan lempeää koulutusotetta ja paljon kärsivällisyyttä. Yhteisten rutiinien luominen palkitaan, sillä uuden kodin saanut koira muodostaa uuteen omistajaansa ajan kuluessa vahvan ja rakastavan siteen. Valmistaudu siis siihen, että saat aikuisesta koirasta uskollisen ystävän ja perheenjäsenen.

small dog

Juuri oikea ruoka pienelle koirallesi

Pienet koirat ovat ainutlaatuista seuraa – täynnä energiaa, leikkimieltä ja uteliaisuutta. Vaikka ne ovat usein suuria persoonia, kooltan ne ovat monia muita koiria pienempiä, ja sen takia niillä on myös erilaiset tarpeet.
Tutustu valikoimaan