Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jenifer

Purinan tekninen kommunikointipäällikkö ja eläinlääkäri

Jenifer
Ainesosat

Ainesosat

Takaisin osioon >

Yhden proteiinin lähteen sisältävät lemmikkiruoat sisältävät proteiinia vain yhdestä lähteestä – joko eläin- tai kasviperäistä proteiinia. Lemmikit, joilla ei ole ruoka-aineallergioita tai -yliherkkyyksiä, eivät hyödy ruoista, joissa on proteiinia vain yhdestä lähteestä.

Kissat ja koirat, jotka saavat vastareaktioita ruoka-aineista (ruoka-aineallergiat tai -yliherkkyydet), voidaan laittaa yhden proteiinin lähteen sisältävälle ruokavaliolle joko allergian diagnosoimiseksi tai pitkäaikaisena hoitona. Suurin osa reaktioista johtuu proteiineista, joten yhtä proteiinin lähdettä sisältävä ruokavalio auttaa rajoittamaan mahdollisille allergeeneille altistumista. Tämä auttaa allergioista ja yliherkkyyksistä kärsiviä koiria ja kissoja.

Yhtä proteiinia sisältävän lemmikkiruoan ennaltaehkäisevä käyttö rajoittaa kehon pääsyä kosketuksiin erilaisten proteiinien kanssa, mikä puolestaan voi johtaa kehon normaalin vastustuskyvyn häiriöihin.  Terveiden lemmikkien kohdalla proteiinin lähteiden määrää ei siis ole syytä rajoittaa, kunhan lemmikkien ruokavalio on muuten täysi ja tasapainoinen.