Your Pet, Our Passion.
Michelle

Petfood Raw Materials Specialist

Michelle
Ainesosat

Ainesosat

Takaisin osioon >

Glyserolia ja propyleeniglykolia käytetään yleisesti ihmisten elintarvikkeissa ja eläinruoissa. Niiden käyttöä valvotaan turvallisuuden takaamiseksi. Niiden tarkoituksena on säilyttää elintarvikkeiden turvallisuus silloin, kun tuote sisältää paljon kosteutta.

Lemmikinomistajat etsivät aina uusia innovatiivisia tuotteita, joiden koostumus ja maku tyydyttäisivät heidän lemmikkejään. Tuotteisiin saadaan sitkeyttä glyserolin tai propyleeniglykolin avulla.

Glyseroli:
Eurooppalaiset lait sallivat glyserolin käytön lemmikkiruokien kosteudensäilyttäjänä (aine, joka pidättää tai säilyttää kosteutta). Glyseroli säilyttää ruoassa olevan veden ja estää näin ruokaa kuivumasta. Samalla ruoka säilyttää koostumuksensa.

Glyserolia käytetään esimerkiksi Purina Friskies Nutrisoft -ruoassa muodostamaan palojen ympärille suojakerroksen, joka pitää palat pehmeinä (pehmeys vaihtelee ajan myötä). Samalla glyseroli estää ympäristön kosteutta pääsemästä nappuloihin, jotta nappulat pysyvät rapeina, eikä niihin muodostu hometta.

Propyleeniglykoli:
Myös propyleeniglykoli on orgaaninen yhdiste, joka toimii kosteudensäilyttäjänä. Sitä käytetään usein päivittäin käyttämissämme elintarvikkeissa, kuten jäädytetyissä jälkiruoissa, mausteissa ja kakkujauheseoksissa.

Sitä ei tule sekoittaa äärimmäisen myrkylliseen etyleeniglykoliin (jota käytetään jäätymisenestoaineena). Propyleeniglykolin molekyylirakenne on erilainen, joten se vaikuttaa ihmisten ja eläinten terveyteen eri tavalla kuin etyleeniglykoli.

Nykyinen eurooppalainen lainsäädäntö sallii propyleeniglykolin käytön koiranruoissa. Sitä käytetään esimerkiksi Purina PRO PLAN Duo Délice -ruoissa, jossa se muodostaa mureiden palojen ympärille suojakerroksen, joka pitää palat pehmeinä (pehmeys vaihtelee ajan myötä).

Me Purinalla noudatamme tarkasti suurimpia lain sallimia raja-arvoja varmistaaksemme, että tuotteemme ovat turvallisia kaikille lemmikeille.