Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Dagmar

Food Safety Manager and Veterinarian @Purina

Dagmar
Ainesosat

Ainesosat

Takaisin osioon >

Mykotoksiinit eli sienimyrkyt ovat luonnossa esiintyviä aineita, joita esiintyy viljoissa ja muissa kasviksissa. Niitä ei voi välttää. Mykotoksiineja on kuitenkin erilaisia, ja niiden vaikutus riippuu nautitun mykotoksiinin laadusta ja määrästä. Tämän takia me Purinalla teemme tiivistä yhteistyötä toimittajiemme kanssa tarkistaaksemme ja valvoaksemme käyttämiämme viljoja ja valmiita tuotteita ja varmistaaksemme, että lemmikkiruokamme on täysin turvallisia.

Mykotoksiinit ovat tiettyjen homesienten tuottamia aineita, joita esiintyy eri ruoissa, kuten kasviksissa ja viljoissa. Mykotoksiinit kehittyvät viljan kasvaessa pellolla tai ollessa säilytettävänä siiloissa. Osittain kasvun määrä riippuu ympäristöolosuhteista, kuten lämpötilasta ja kosteudesta. Käytännössä luonnossa esiintyvien mykotoksiinien esiintymistä tietyissä kasveissa ja viljelytuotteissa ei voida siis välttää.

Mykotoksiineja on kuitenkin erilaisia, ja niiden vaikutus riippuu nautitun mykotoksiinin laadusta ja määrästä sekä siitä, onko nauttijana ihminen vai eläin. Toiset mykotoksiinit voivat aiheuttaa tauteja, mutta toisilla, kuten penisilliinillä, voi oikein käytettynä lääkehoitona olla hyödyllisiäkin vaikutuksia. Ihminen tai eläin voi niellä mykotoksiineja sairastumatta, kunhan nielty määrä ei ylitä tiettyjä raja-arvoja.

Raaka-aineemme ja valmiit tuotteemme tarkastetaan aina huolellisesti kaikissa toimitusketjun vaiheissa lemmikkiruokien turvallisuuden varmistamiseksi.

Jokaiselle raaka-aine- ja tuote-erälle suoritetaan säännöllisiä tarkastuksia ja testejä. Ensimmäiseksi saapuvat raaka-aineet tarkastetaan silmämääräisesti homeen varalta. Jos hometta havaitaan, raaka-aine hylätään välittömästi, jotta muut raaka-aineet eivät saastuisi. Silmämääräisen tarkastuksen läpäisseille raaka-aineille suoritetaan seuraavaksi kaikki muut asiaankuuluvat ja vaadittavat testit. Mikäli raaka-aineesta löydetään raja-arvot ylittäviä määriä mykotoksiineja, raaka-aine palautetaan toimittajalle. Toimittajan tulee laatia pyynnöstämme toimintasuunnitelma, jotta mykotoksiinien uudelleenesiintymisen riski voidaan minimoida.

Teemme tämän kaiken varmistaaksemme tuotteidemme turvallisuuden ja terveellisyyden.