Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior Packaging Specialist @Purina

Olivier
Kestävyys

Kestävyys

Takaisin osioon >

Kyllä Olemme tehneet maailmanlaajuisen sitoumuksen, että 100 prosenttia pakkauksistamme on uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä. Sen puitteissa kehitämme kierrätettäviä muovipakkauksia ja samanaikaisesti tutkimme ja pilotoimme muita ratkaisuja, kuten uudelleenkäytettäviä pakkauksia, uusia toimitusjärjestelmiä ja innovatiivisia liiketoimintamalleja, joiden tavoitteena on välttää kertakäyttöpakkausten käyttöä.

Suurimmassa osassa pakkausratkaisuista kierrätys on ensisijainen toimintatapa käytön jälkeen, koska näin materiaalien kierto osana taloutta jatkuu. Teemme kaikkemme, jotta pakkauksemme olisivat helpommin kierrätettäviä, ja nämä ponnistelut ovat tuottaneet myös tulosta. Olemme esimerkiksi vaihtaneet Beyond® Grain Free ‑tuotteiden pakkaukset monimateriaalisista yksimateriaalisiksi, jotta ne voidaan kierrättää kaikkialla, jossa kierrätysinfrastruktuuri on tarjolla. Pyrimme myös tekemään Purinan märkäruokapusseista täysin kierrätettäviä.Tiimimme testaavat uusia rakenteita ja tekniikoita, joilla pyritään varmistamaan pussipakkausten kierrätettävyys. Esimerkiksi Alankomaissa pilotoimme kierrätettävää, joustavaa märkäruokien muovipakkausta, joka on ensimmäinen laatuaan.

Osana sitoumustamme otamme käyttöön uudelleenkäytettäviä pakkauksia, uusia toimitusjärjestelmiä ja innovatiivisia liiketoimintamalleja, jotta kertakäyttöpakkausten käyttö voidaan välttää. Esimerkiksi 19 myymälässä Venäjän kolmella eri alueella kuluttajat voivat jo ostaa Purina-tuotteita irtomyynnistä omiin astioihinsa.

Myös Sveitsissä on käynnissä muutaman myymälän laajuinen kokeilu, jossa kuivatuotteita myydään irtomyynnissä suljetussa järjestelmässä. Myymälöissä on automaatit, joten ostotapahtumassa ei tarvita lainkaan kertakäyttömuovisia pakkauksia, se on joustava ja mahdollistaa useiden tuotteiden valitsemisen. Olemme vastikään toteuttaneet pilotoineet uudelleenkäytettäviä ja ‑täytettäviä jakeluautomaatteja kolmessa Nestlé-myymälässä Sveitsissä yhteistyössä startup-yritys MIWAn kanssa. Kuluttajat ottivat automaatit ilahtuneina vastaan neljän kuukauden kokeilun aikana, ja keräsimme arvokasta tietoa esimerkiksi automaattien käytettävyydestä. Jotta automaattien tehokkuutta pakkausjätteen synnyn ehkäisemissä voidaan arvioida laajemmin toimitusketjussa, automaatteja ollaan parhaillaan ottamassa käyttöön myös uusissa paikoissa.

Lisäksi käymme Nestlén pakkaustieteen tutkimuslaitoksen kanssa läpi muita innovaatioita, muun muassa paperipohjaisia materiaaleja.