Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jenifer

Purinan tekninen kommunikointipäällikkö ja eläinlääkäri

Jenifer

Purina oli ensimmäinen yritys, joka perusti eläinten ravitsemukseen keskittyvän tutkimuslaitoksen. Tämä tapahtui jo vuonna 1926. Samana vuonna Purina valmisti ensimmäiset tasapainoiset koiran täysravinnot. Nestlé osti Purinan vuonna 2001. Uudessa yrityksessä yhdistyivät Nestlén ja Purinan ainutlaatuinen tieteellinen tieto ja osaaminen, ja näin syntyi yksi maailman johtavista asiantuntijoista lemmikkien hoidon ja hyvinvoinnin alalle. Nestlén ja Purinan pääasiallisia tutkimuskohteita ovat painonhallinta, ylipaino ja diabetes, ikääntyminen ja kognitiiviset kyvyt, suolistoterveys ja mikrofloora.

Purinan tärkeitä löytöjä ovat esimerkiksi:

Probiootit:
Nestlén tutkijat ovat tehneet uraauurtavaa tutkimusta probioottien parissa. Tutkimukset probioottien hyödyistä ihmisen ruoansulatuksen hyvinvoinnille ovat johtaneet useisiin mullistaviin tuotteisiin, kuten probiootteja sisältäviin äidinmaidonkorvikkeisiin vauvoille, ravitsemusjuomiin lapsille ja jogurtteihin aikuisille. Nestlén tutkimustyö on auttanut puolestaan Purinan tutkijoita määrittämään, kuinka probiootit voivat tukea koirien ja kissojen ruoansulatuksen terveyttä, missä Purina on tutkimuksen kärkeä.
Nestlén ja Purinan tutkijatiimi toteutti sarjan tutkimuksia yhteistyössä toimialan yhteistyökumppaneiden ja arvostettujen tutkimuslaboratorioiden ja eläinlääkäreiden kanssa. Niiden seurauksena syntyi Enterococcus faecium SF68® ‑probiootia sisältänyt tuote (Purina® Pro Plan® FortiFlora®), joka on Purinan ainutlaatuinen, koirien ja kissojen käyttöön hyväksytty lisäravinne. Tutkimuksissa tehdyissä testeissä E. faecium SF68® todettiin turvalliseksi kissoille ja koirille ja sen selviämisestä suolistossa ja tehosta löysien ulosteiden hoidossa tehtiin havaintoja. Probiootin todettiin myös tukevan suoliston terveyttä ja tasapaino ja vahvistavan luonnollista vastustuskykyä.

Prebiootit:
Prebiootit edistävät valikoiden hyvien bakteerien (esim. lactobacillus- ja bifidobakteerit) kasvua lemmikkien paksusuolessa ja auttavat näin tasapainottamaan suoliston mikroflooraa.Terveessä suolessa vallitsee normaalisti tasapaino bakteerien haitallisen ja hyödyllisen toiminnan välillä. Monet tekijät stressistä suolistosairauksiin voivat kuitenkin horjuttaa tätä tasapainoa. Purinan tutkimuksissa on osoitettu, että inuliinia (prebioottina toimiva, happojen syntyä edistävä polysakkaridi) sisältävä sikurijuuri tarjoaa kasvualustan hyvälle mikroflooralle eräiden patogeenisten bakteerien, kuten klostridien, kustannuksella.Purinan tutkimuksissa on käynyt myös ilmi, että sikurijuuri auttaa parantamaan kalsiumin sulavuutta koirilla, joiden suolisto-olosuhteisiin se vaikuttaa myönteisesti. Purinan brändeistä osa PURINA® ONE®- ja PURINA® PRO PLAN® ‑tuotteista sisältää kuivattua sikurijuurta.

Hypoallergeeniset ruokavaliot:
Ruoka-aineiden aiheuttamat reaktiot kissoilla ja koirilla ovat yksi yleisimpiä eläinlääkärikäynnin syitä. Ruoka-aineiden aiheuttamia reaktioita ilmenee, kun proteiinien antigeenit ärsyttävät koiran tai kissan suolistoa aiheuttaen immuunivastereaktion. Hydrolyysissa proteiini pilkotaan niin pieniin osiin, että suoliston puolustusjärjestelmä ei tunnista sitä. Purina hydrolysoi ja puhdisti soijaproteiinia ja sai näin aikaan tiivistetyn ja laadukkaan proteiinin, jonka molekyylipaino oli normaalia matalampi. Purina esitteli patentoidun hypoallergeenisen soijaproteiiniin perustuvan ruokavalion nimeltään PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Canine HA Hypoallergenic.

Aivotoiminta ja kognitiivinen hyvinvointi:
Purinan tärkeä tutkimuskohde. Yksi suurimmista ja merkittävimmistä koirien ikääntymiseen liittyvistä haasteista on niiden kognitiivisten ominaisuuksien heikkeneminen. Glukoosi on koirien aivojen ensisijainen energian lähde. Glukoosi on avainasemassa tavanomaisissa aivotoiminnoissa: muisti, oppiminen, päätöksenteko ja muut ohjaavat toiminnot. Koiran ikääntyessä sen aivot eivät kykene hyödyntämään glukoosia tehokkaasti tiettyjen aivotoiminnan haasteiden vuoksi, mistä aiheutuu aivotoiminnan häiriöitä ja muistin, oppimisen, tietoisuuden, havaintokyvyn ja päätöksenteon heikkenemistä.
Purinan tutkijatiimi on kehittänyt tuotteen, jonka auttaa hallitsemaan tätä fyysistä tilaa ravinnon avulla. Tutkijat havaitsivat, että vaihtoehtoisen energianlähteen antaminen aivoille mahdollisti koirien aivotoiminnan ja kognitiivisten kykyjen tukemisen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ruokavalioon lisätyt keskipitkät rasvahapot (MCT:t) voivat toimia aivojen vaihtoehtoisena energian lähteenä. Purina-tiimi kykeni siis osoittamaan, että lisäämällä MCT:tä ruokavalioon voitaisiin parantaa ikääntyvän koiran aivotoimintaa ja tukea sen kognitiivisia valmiuksia. Tutkimustulosta hyödyntäen Purina kehitti PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® NC NeuroCareTM- , PURINA® PRO PLAN® EXPERT CARE NUTRITION Adult 7+- ja PURINA® PRO PLAN® OPTIAGETM ‑tuotteet. Ikääntyvä kissa:
Purinan tutkijat ovat patentoineet myös ikääntyville kissoille ravintoyhdisteen: PURINA® PRO PLAN® ADULT 7+. Se on patentoitu ravinneyhdiste ja sisältää yhdistelmän prebioottia (sikurijuurta), omega-3- ja -6-rasvahappoja, E-vitamiinia ja beetakaroteenia, joiden on todistettu pidentävän elinikää ja parantavan ikääntyvien kissojen elämänlaatua. Eliniän on todettu pitenevän keskimäärin vuodella, kun kissa saa ravinnokseen ainoastaan tuotetta sisältävää ruokaa.

Vastustuskyvyn tueksiVastustuskyky on ratkaisevaa lemmikkien terveydelle, mutta se saattaa vaarantua, jos eläin joutuu usein stressaaviin tilanteisiin (eläinlääkärikäynnit, vieraat eläimet, oudot tilanteet jne.) Lisäksi lemmikkien elämään kuuluu tiettyjä vaiheita, jolloin haaste on suurempi. Näin on esimerkiksi kissan- ja koiranpentujen kasvu, jolloin niiden vastustuskyky vasta kehittyy.
Ravinnolla on suora vaikutus vastustuskykyyn. Tutkimuksemme keskittyy etsimään ravitsemuksellisia ratkaisuja, jotka tukevat lemmikin vastustuskykyä kuitenkaan stimuloimatta sitä liikaa elinvaiheen erityispiirteet huomioiden.Purinan tutkijat ovat esitelleet hyödyt, joita saadaan lisäämällä ruokavalioon naudan ternimaitoa.
Tutkimuksessa havaittiin, että ternimaito voi tukea paikallista ja systeemistä immuunivastetta ja lisätä suoliston mikroflooran moninaisuutta ja vakautta. Ominaisuudet voivat auttaa ehkäisemään stressiperäisiä löysän ulosteen ongelmia ja parantaa suolistoterveyttä kokonaisvaltaisesti.
Purina on lisännyt naudan ternimaitoa Purina PRO PLAN® EXPERT CARE NUTRITION sis. ACTI-PROTECTTM- ja kissan- ja koiranpentujen PURINA® PRO PLAN® sis. OPTISTARTTM ‑tuotesarjoihin tavoitteena tukea vastustuskyvyn ja ruoansulatuksen terveysvaikutuksia.

Kissa-allergeenien hallinta
Vuonna 2019, yli 10 vuoden tutkimuksen jälkeen, Purina paljasti aivan uudenlaisen lähestymistavan kissa-allergian hoitoon. Turvallinen ja todistetusti tehokas tapa neutralisoida merkittävä kissa-allergiaa aiheuttava aine, Fel d1, sen syntypaikassa eli syljessä. Tämä ei estä kissaa tuottamasta Fel d1:tä normaalisti tai muuten vaikuta sen fyysisiin ominaisuuksiin. Kissan ruokavaliossa hyödynnetään turvallista kanamunaperäistä ainesosaa, joka neutralisoi Fel d1 ‑allergeenin kissan suussa ja vähentää näin aktiivisen allergeenin kulkeutumista kissan turkkiin ja hilseeseen kissan hoitaessa turkkiaan. Aktiivisen Fel d1 ‑allergeenin määrät ympäristössä vähenevät.

Vuonna 2020 Purina julkaisi PRO PLAN® LIVECLEAR® ‑tuotteen, ensimmäisen ja ainoan kissanruoan, joka vähentää allergeenien määrää kissan karvoissa ja hilseessä.