Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Devon Rex

Devon Rex

Ensinäkemällä devon rexistä jää mieleen erikoiset kasvot ja kihartuva karva. Kissan posket ovat leveät, silmät ja korvat erittäin suuret ja ne kiinnittyvät melko alas päähän. Lyhytkarvaisen turkin peitinkarvassa on kihartuvaa karvaa, mutta pääosin turkki on pohjakarvaa. Devon rexin turkkiin muodostuu sille tyypillinen laine, ja turkissa on aaltoilevia kiharoita erityisesti selkäpuolella. Myös viiksi- ja kulmakarvat kihartuvat. Devon rexin turkin väriä tai kuvioita ei ole rajoitettu.

Tarve tietää
  • Erittäin aktiivinen ja utelias kissa
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Hiljainen kissa
  • Solakka ja tyylikäs kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Hypoallergeeninen rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Luonne

Devon rexejä kutsutaan kaikella rakkaudella ”pikku terroristeiksi” ja ”apinoiksi kissan asussa”, sillä niillä saattaa olla tapana esimerkiksi roikkua verhoissa tai kivuta tapettia pitkin. Ne ovat energisiä ja erittäin ulospäin suuntautuneita kissoja. Niillä on useita koiramaisia piirteitä: ne nauttivat heitettyjen lelujen noutamisesta ja oppivat ulkoilemaan valjaissa ja talutushihnassa. Ne ovat erittäin hyväluontoisia ja lempeitä kissoja, jotka vihaavat yksinoloa ja tylsistymistä. Kyläilijät saattavat hämmästyä, kun huomaavat, että utelias devon rex suorittaa vieraalle perusteellisen tarkastuksen ennen kuin tämä ehtii edes istahtaa!

Alkuperä

Devon rex -rodun voi jäljittää Devonissa vuonna 1960 löydettyyn kiharaturkkiseen kissaan. Kuten cornish rexillä, myös devon rexillä turkin kihartumisen aiheuttaa resessiivinen geeni, joten rodun luomiseksi tarvittiin sisäsiitosta. Devon rexin kiharageeni on kuitenkin eri kuin cornish rexillä, joten devon rexin ja cornish rexin risteyttämällä saa sileäturkkisia pentuja! Nämä kaksi mutaatiota ovat maantieteellisestä läheisyydestään (Devon ja Cornwall) huolimatta siis tapahtuneet itsenäisesti. Rotu tunnustetiin Isossa-Britanniassa noin 10 vuotta sen löytämisen jälkeen.

Alkuperäismaa

Englanti (Devonin alue)