Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Venajansininen

Venajansininen

Venäjänsininen on kooltaan keskikokoinen tai suuri kissa, jolla on elegantti, aistikas vartalo ja pitkät, hoikat jalat. Kissan kävely muistuttaa varpaisillaan askeltamista. Kissan pää on kiilanmuotoinen ja sillä on selkeät viiksityynyt ja suuret korvat. Upeat, vihreät silmät ovat mantelinmuotoiset ja sijaitsevat kaukana toisistaan. Kaksinkertaisessa turkissa on erittäin tiivis alusvilla ja turkki on hieno, lyhyt ja pehmeä. Venäjänsinisen turkki on rodun erikoispiirre ja se tuntuu aivan erilaiselta kuin millään muulla rodulla. Vaikka kissan nimi on venäjänsininen, toisinaan esiintyy myös mustia ja valkoisia yksilöitä. Sininen on suosituin väri, ja turkki on siinä selkeän ja tasaisen hopeahohtoisen sininen.

Tarve tietää
  • Leikkisä ja utelias kissa
  • Ystävällinen mutta itsenäinen kissa
  • Hiljainen kissa
  • Solakka ja tyylikäs kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Allergisoiva rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Luonne

Venäjänsiniset ovat hiljaisia ja herkkiä, toisinaan jopa ujoja ja varautuneita. Niiden sanotaan myös olevan äärimmäisen uskollisia, kun ne ovat ottaneet ihmisen omakseen. Kissat saattavat suhtautua ulkopuolisiin varauksella ja ystävyyssuhteen luominen ihmisiin saattaa viedä aikaa. Sopeuduttuaan rakastavaan ympäristöön kissat leikkivät mielellään ja pitävät leluista. Erityisesti ne nauttivat hyppimisestä, kiipeämisestä ja juoksentelusta ja ovat erittäin ketteriä ja nopeajalkaisia.

Alkuperä

Alkuperäismaa: Venäjä

Venäjänsininen tunnettiin aiemmin nimellä arkangelinkissa, sillä sen uskotaan saapuneen Eurooppaan laivalla venäläisestä Arkangelin satamakaupungista. Se on tunnettu Yhdysvalloissa myös espanjan- ja maltankissana, ja jälkimmäinen nimi oli käytössä vuosisadan alkupuolelle asti. Rodun yhteyksistä Venäjään on kuitenkin vahva näyttö. Skandinaviassa on paljon kissoja, joilla on samankaltainen väritys, ja rodun tiivis turkki kertoo sopeutumisesta pohjoisen kylmiin oloihin. Sininen on rodun yleisin väri, mutta myös mustia ja valkoisia yksilöitä esiintyy. Värit syntyivät toisen maailmansodan aikana, kun jäljellä olevia venäjänsinisten yksilöitä risteytettiin sinisten brittiläisten ja siamilaisten kanssa kissakannan ylläpitämiseksi.