Your Pet, Our Passion.
Itämainen Lyhytkarva

Itämainen Lyhytkarva

Itämaiset kissat ovat keskikokoisia, mutta tuntuvat ulkonäköään painavammilta. Pitkä ja hoikka vartalo muistuttaa siamilaista, häntä on pitkä ja piiskamainen, jalat hoikat. Pää on kiilamainen ja kolmionmuotinen, profiili suoralinjainen ja korvat kaukana toisistaan. Itämaisen kissan turkki on erittäin lyhyt ja vartalonmyötäinen. Turkki on pehmeä ja kiiltävä. Itämaisella lyhytkarvalla esiintyy useita värejä ja kuvioita.

Tarve tietää
  • Erittäin aktiivinen ja utelias kissa
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Erittäin äänekäs kissa
  • Solakka ja tyylikäs kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Allergisoiva rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Luonne

Siamilaisen tavoin itämaiset kissat ovat älykkäitä ja uteliaita, eikä niiden läsnäolo jää huomaamatta. Ne juttelevat mielellään ihmistensä kanssa ja odottavat myös saavansa vastauksen. Ne haluavat olla perheenjäseniä ja nauttivat erilaisista leikeistä, kuten pallon (tai paperitollon) noutamisesta. Itämaiset kissat kaipaavat viihdytystä eivätkä pidä yksinolosta, joten jos olet poissa kotoa koko päivän, kannattaa hankkia toinen kissa itämaisen kaveriksi.

Alkuperä

Itämainen lyhytkarva on oikeastaan siamilaiskissa, jolla on eri värinen turkki ja vihreät silmät (paitsi kokovalkoisella, jonka silmät ovat siniset). Muodoltaan ja luonteeltaan se vastaa täysin siamilaista. Rotu syntyi, kun siamilaiskissoja risteytettiin muiden rotujen kanssa erilaisten väriyhdistelmien saamiseksi. Musta ”siamilainen” oli tunnettu jo jonkin aikaa, mutta vasta 1950-luvulla alettiin toden teolla jalostaa eri värejä, ja musta muunnos tunnetaan nykyään mustana itämaisena lyhytkarvana. Seuraava kehitetty muunnos oli havana, joka on suklaanruskea muunnos siamilaiskissasta. Sitä ei pidä kuitenkaan sekoittaa yhdysvaltalaiseen havana brown -rotuun. Valikoivalla jalostuksella on sittemmin saatu aikaan useita väri- ja kuvioyhdistelmiä.

Alkuperäismaa

Yhdysvallat/Iso-Britannia

Terveys

Ravitsemus

Turkinhoito

Parhaiten lapsille sopivat rodut