Your Pet, Our Passion.
Maine Coon

Maine Coon

Maine coon on kissaroduista suurin, rakenteeltaan vahva ja lihaksikas, ja sillä on mahtavat jalat. Kuono on kulmikas ja kissalla on suuret korvat, jotka ovat pystyssä ja kaukana toisistaan. Kissan turkki on pitkä ja paksu ja siinä on pohjavillan päällä runsas, kiiltävä, vedenpitävä peitinkarva. Karva on lyhyempää kissan pään, niskan ja hartioiden kohdalla ja pidempää selässä, kyljissä ja hännässä. Vatsan ja takapuolen karva on muhkea ja pörröinen. Kissoilla on korvien tyvestä alkava kauluri, joka on uroksella paksumpi kuin nartuilla. Häntäkarvat ovat pitkät ja tuuheat. Korvissa on tupsut. Myös tassuissa on tupsut, jotka luovat lumikenkämäisen vaikutelman. Maine coon -rodussa esiintyy noin 30 väritystä. Silmät voivat olla vihreät, kullanväriset tai kupariset, valkoisilla yksilöillä myös siniset tai keskenään eri väriset.

Tarve tietää
  • Erittäin aktiivinen ja utelias kissa
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Jonkin verran äänekäs kissa
  • Kookkaampi kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa joka päivä
  • Allergisoiva rotu
  • Viihtyy myös ulkona
  • Erinomainen perhekissa

Luonne

Maine coon -kissojen luonne on hyväntahtoinen, leikkisä ja ystävällinen. Ne nauttivat ihmisen seurasta ja ovat mainioita lemmikkejä. Ne asettuvat usein kerälle mitä ihmeellisempiin paikkoihin, ehkäpä vaatimattomasta alkuperästään johtuen. Kissat nauttivat myös ulkoilmasta ja kaipaavat mahdollisuutta kiipeillä ja harjoittaa saalistusta. Maine coon -kissat tunnetaan viehättävästä kujertavasta ääntelystään.

Alkuperä

Maine coonit polveutuvat pitkäturkkisista kissoista, jotka saapuivat Yhdysvaltojen Mainen osavaltioon merimiesten mukana 1800-luvun puolivälissä. Kissat lisääntyivät paikallisten lyhytkarvaisten kissojen kanssa. Jälkeläisistä tuli kookkaita, vahvoja kissoja, joilla oli keskipitkä turkki ja harjamainen häntä, hieman kuin pesukarhulla, jolta se on myös saanut nimensä – Mainen pesukarhu (raccoon). Kissoille kehittyi paksu, tiivis turkki suojaamaan niitä Mainen ankaralta talvelta. Maine coonin kissoille pidettiin omia näyttelyitä jo 1860-luvulla, ja rodusta tuli erittäin suosittu lemmikki. Maine coon tuotiin Isoon-Britanniaan 1980-luvulla. Suomessa se on yksi suosituimmista kissaroduista.

Alkuperäismaa

Yhdysvallat

Terveys

Ravitsemus

Turkinhoito

Parhaiten lapsille sopivat rodut