Koiranpentu pureskelee ja näykkii

Koiranpentu pureskelee ja näykkii

Koiranpentu pureskelee ja näykkii

Koiranpentu pureskelee ja näykkii

Koiranpentu pureskelee ja näykkii

Koiranpentu pureskelee ja näykkii
07/31/2018

Koiranpentu pureskelee ja näykkii

Monet pennut pureskelevat mielellään esineitä kasvuiässä. Se on yksi tapa tutustua ympäristöönsä ja uusiin asioihin. Koiranpennut käyvät myös läpi hampaiden puhkeamisvaiheen, jolloin pennun on luonnollista ja turvallista pureskella omia lempilelujaan.

Saatat luulla, että sinun tulisi saada koiranpentu lopettamaan pureskeleminen välittömästi. Mutta kun se pureskelee turvallisia leluja, eikä pureskelu ole liiallista, se voi kuitenkin olla aivan tervettä.

Entä ongelmapureskelu

Entä ongelmapureskelu?


Jos koiranpentu pureskelee jatkuvasti jotakin, tai jos se pureskelee vaarallisia tai kiellettyjä esineitä, käytökseen täytyy puuttua. Liiallinen pureskelu saattaa johtua tylsistymisestä tai stressistä, joten jos näihin taustasyihin puututaan, pureskelu helpottaa ja myös koiran yleinen hyvinvointi paranee.

Myös eläinlääkäri voi auttaa löytämään syyn liiallisen pureskeluun. Tässä on muutama vinkki, jotka voivat auttaa pitämään pureskelun hallinnassa.

  • Kannusta koiranpentua pysymään omassa pedissään, kun lähdet kotoa. Jos koira on pedissään, se ei ehdi yhtä lailla pahantekoon.
  • Tarjoa koiralle paljon turvallisia, pureskeluun sopivia leluja, jotka auttavat helpottamaan tylsistymistä. Jos pureskelun voi kohdistaa näihin leluihin, koira ei kiinnostu niin paljon kiellettyjen esineiden pureskelusta.
  • Kun huomaat koiran pureskelevan jotain kiellettyä, ilmaise että sen käytös ei ole hyväksyttävää sanomalla koiralle ”Ei”. Suuntaa koiran huomio turvallisiin puruleluihin, joita se voi pureskella ilman toruja.
  • Kehu koiranpentua, kun näet sen pureskelevan turvallista ja sopivaa lelua.
  • Harkitse koiranpennun pitämistä leikkikehässä tai portin takana, kun olet kotona, muttet ehdi pitämään sitä jatkuvasti silmällä. Varmista, että pennulla on siellä pureskeluun sopivia leluja. Näin pennulla on tilaa leikkiä, mutta se ei pääse pureskelemaan esineitä, joita ei ole tarkoitettu pureskeltavaksi.

Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB