Your Pet, Our Passion.
Off
Toimintamme tähtää jätteettömään tulevaisuuteen

Toimintamme tähtää jätteettömään tulevaisuuteen

Pakkauksilla on merkitystä Purinalle.

Tunnistamme vastuun, joka meillä on pakkaustemme ympäristövaikutuksen vähentämisessä niiden painon, tilavuuden, valmistusaineiden ja kuljetuksen osalta

Tiedämme myös, että pakkauksilla on merkittävä rooli, kun haluamme varmistaa, että valmistamamme ruoka pysyy tuoreena ja se on turvallista lemmikeille.

Emoyhtiömme Nestlé teki huhtikuussa 2018 maailmanlaajuisen lupauksen, että 100 % pakkauksistamme olisi uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä.

Toimimme jatkuvasti sen varmistamiseksi, että tästä tulisi totta käytössämme olevissa eri pakkausmuodoissa. Ratkaisujen löytämiseksi tarvitaan yhteistä ja yhtenäistä lähestymistapaa. Yhteistyössä toimittajiemme kanssa pyrimme löytämään uusia, yksinkertaisia pakkausmateriaaleja, joiden kierrättäminen olisi helpompaa. Rakennamme myös yhteistyötä löytääksemme innovatiivisia uusia tapoja välttää yksittäispakkauksia ja uudistaa muovipakkauksia, joiden kierrätys on usein hankalaa.

Pakkausinnovaatioitamme ovat:

  • Vähentää tuotteidemme pakkauskerrosten määrään ja yksinkertaistaa materiaaleja, jotta pakkausten kierrättäminen on helpompaa. Esimerkiksi Beyond Grain Free ‑pakkaukset muutettiin monikerroksista yksikerroksisiksi ja kierrätettäviksi (jos siihen on mahdollisuudet).
  • Suunnitellaan äyriäisruoille ensimmäinen laatuaan oleva märkäruokapakkaus materiaalista, jota testataan Hollannissa. Ruoka valmistetaan pakkauksessaan, jonka täytyy siis kestää kuumennus- ja sterilisointiprosessi.
  • Kokeillaan erilaisia toimitustapoja yksittäispakkausten vähentämiseksi. Kokeilemme erityisesti uutta, edistyneen teknologian irtomyyntiratkaisua Sveitsissä yhteistyössä MiWan kanssa. Kokeilussa lemmikinomistaja voi ottaa mukaansa kestopakkauksen ja ostaa erilaisia kissan Purina-kuivaruokia suoraan siihen. Pakkauksissa tavallisesti olevat tuotetiedot, joihin sisältyy muun muassa tietoa raaka-aineista, ravintoarvoista ja säilytyksestä ovat käytettävissä digitaalisesti.

Jos haluamme muuttaa muovipakkausten käsittelyä, siihen täytyy löytyä myös infrastruktuuria. Toistaiseksi tärkeä haaste on, että eri maiden mahdollisuudet kerätä, lajitella ja käsitellä muovipakkauksia vaihtelevat suuresti. Siksi teemme yhteistyötä toimialallamme ja paikallisten ja kansallisten viranomaisten kanssa, jotta pystymme auttamaan toimivien keräys-, lajittelu- ja kierrätysjärjestelmien kehittämisessä.

Toimiamme ovat:

  • Purina on ylpeä ruotsalaisen TMR-järjestön tukija sen työssä valtakunnallisen pakkausten keräys- ja kierrätysjärjestelmän kehittämiseksi. Ruotsin luonnonsuojeluviraston Klimatklivet-tuen ja meidän sponsorisopimuksemme ansiosta viimeiset palat ovat loksahtaneet kohdalleen TMR:n muovinkierrätyslaitoksessa. Aivan uudenlainen tekniikka mahdollistaa uuden elämän vanhoille muovipakkauksille, joiden materiaalia ei toistaiseksi ole kierrätetty, vaan se on poltettu. Yhteistyön avulla voimme vähentää hiilidioksidipäästöjä ja koko ilmastovaikutustamme. Panostus mahdollistaa myös muiden yritysten osallistumisen ja uuden elämän niiden muovipakkauksille, ja olemme ylpeitä voidessamme auttaa yhä useampia lemmikkien ruokapakkauksia muuttumaan vihreiksi, koko maassa. Käsittelylaitos rakennetaan Ängelholmin ulkopuolella, ja TMR toivoo voivansa aloittaa testauksen jo toukokuussa 2022. Laitoksen toiminnan odotetaan alkavan ennen elokuuta 2022. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on tekniikan vieminen uusiin maihin, ja lupaamme kertoa tämän tavoitteen etenemisestä. 
  • Kehitämme yhdessä Plastic Energyn kanssa kemiallista kierrätysteknologiaa Isossa-Britanniassa, tarkoituksena tehdä vaikeasti kierrätettävistä muovipakkauksista uudelleenkäyttöön sopivia öljyjä. Niitä voidaan käyttää fossiilisten öljyjen sijasta elintarvikekäyttöön soveltuvan muovin tuotannossa.
  • Yhteistyössä CEFLEXin kanssa kehitetään asianmukaista infrastruktuuria kaikenlaisen taipuisan muovin keräämisen, lajittelun ja kierrätyksen mahdollistamiseksi kaikkialla Euroopassa vuoteen 2025 mennessä.

Projekt CEFLEX

CEFLEX Mission Circular – Kiertotaloutta taipuisille muovipakkauksille

Yhteistyö koko taipuisan pakkausmateriaalin arvoketjussa ja pyrimme siihen, että kaikki taipuisat pakkaukset ovat kierrätettäviä Euroopassa vuoteen 2025 mennessä.

Kierrätä pakkaus ja auta kodittomia eläimiä
Kestävä kehitys
Kierrätä pakkaus ja auta kodittomia eläimiä
Pyrimme muuttamaan pakkauksiamme niin, että ne tukevat kestävän kehityksen tavoitteita. Tämän vuoksi pyrimme pakkaamaan kaikki tuotteemme kierrätettäviin pakkauksiin viimeistään vuoteen 2025 mennessä. Friskiesin yhteistyö Bowerin kanssa on seuraava merkittävä askel pakkausten asianmukaisessa lajittelussa. Näin ne eivät päädy luontoon.
koira ja kissa terassilla

Ota yhteyttä

Olemme täällä vastaamassa kaikkiin tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi - niin pieniin kuin suuriinkin. Ota meihin suoraan yhteyttä milloin tahansa. Puhelimemme on avoinna arkisin klo 10:00-17:00.

Humana, että kesällä (8. heinäkuuta ja 2. elokuuta välisenä aikana) voit tavoittaa kuluttajapalvelumme puhelimitse arkisin klo 10-13.