Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
bengalikissa, jolla on vihreät silmät

Ymmärrä, miksi kissat merkkaavat reviiriään virtsalla

3 minuuttia lukuaikaa

Kissat ovat ihania lemmikkejä. Suurin osa niiden käyttäytymisestä saa meidät hymyilemään ja nauramaan, mutta osa niiden toiminnasta voi vaikuttaa hämmentävältä tai joskus jopa suorastaan antisosiaaliselta!

Kissat voivat esimerkiksi virtsata hiekkalaatikkonsa ulkopuolella, mikä voi olla epämiellyttävää, jos se tapahtuu sisätiloissa. Jos tämä on ongelma, paras tapa lähestyä asiaa on kissan käyttäytymisen ymmärtäminen ja syihin puuttuminen.

Kissan merkkailu

Oma reviiri on kissoille erittäin tärkeä. Tämä koskee erityisesti omaa kotia, sillä siellä kissa kokee olevansa turvassa. Koti on paikka, jossa kissan ystävät asuvat, jossa sen lelut ovat ja jossa sitä ruokitaan – ei siis ihme, että se haluaa kotinsa kokonaan itselleen! Tyytyväiset kissat ”merkkaavat” reviirinsä poskissa, silmien yläpuolella ja leuan yläpuolella olevien rauhasten avulla.

Kun näet kissan hankaavan itseään onnellisena jalkojasi tai huonekaluja vasten, ne jättävät hajujälkensä paikkoihin, joissa ne viihtyvät parhaiten. Ihminen ei juurikaan haista kissan jättämää hajujälkeä, eikä merkkailu aiheuta ongelmia, joten emme yleensä mieti asiaa sen suuremmin. Kissan merkkailua voi pitää positiivisena merkkinä siitä, että olet luonut kissallesi rakastavan kodin, jossa se tulee hyvin onnelliseksi.

Miksi kissat ruikkivat?

Virtsan ruikkiminen on toisenlaista merkkailua, joka tapahtuu enimmäkseen ulkona, sillä siellä on enemmän muita kissakilpailijoita. Kasvojensa hankaamisen sijaan kissat merkitsevät reviirinsä virtsalla, jolla on oma, kissalle yksilöllinen hajunsa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit