Cornish rex

Cornish Rex

Cornish rexit ovat lihaksikkaita ja rakenteeltaan hoikkia ja pitkäjäsenisiä. Ne ovat painavampia kuin miltä näyttävät. Kissan pää on pitkä ja hieman kiilamainen, kallo litteä ja sillä on suuret, korkealle kiinnittyneet korvat. Sen selvin erityispiirre on kihara turkki, jonka ohuet karvat tuntuvat pehmeiltä. Kiharassa turkissa ei ole lainkaan peitinkarvaa, ja se on aaltoileva luoden vaikutelman kohoamista. Viikset ovat muun turkin tavoin kiharat. Cornish rexillä on erityinen ominaistuoksu, jota on kuvailtu hieman juustomaiseksi. Turkin väriä tai kuvioita ei ole rajoitettu.

  • Leikkisä ja utelias kissa
  • Ystävällinen mutta itsenäinen kissa
  • Jonkin verran äänekäs kissa
  • Solakka ja tyylikäs kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Hypoallergeeninen rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Alkuperä

Cornish rex -rotu on saanut alkunsa luonnollisesta mutaatiosta vuonna 1950 Cornwallissa syntyneessä kissassa, jolla oli kihara turkki. Se risteytettiin emonsa kanssa ja kahdella tämän pentueen kissoista oli syntyessään kiharainen turkki, josta rotu tunnetaan. Devon rex- ja cornish rex -rotujen kiharat johtuvat eri mutaatioista. Jos siis devon rex risteytetään cornish rexin kanssa, saadaan sileäturkkisia pentuja!

Alkuperäismaa

Englanti (Cornwallin alue)

Luonne

Cornish rexit ovat ilkikurisia ja niiden luonnetta voi kuvailla ikuisen pentumaiseksi. Rotu on hyvin älykäs ja ne pitävät leikkimisestä ja niistä on hauska opetella uusia temppuja. Ne jaksavat leikkiä tavaroiden noutoa tuntikausia. Rotu on yleensä energinen, mutta silläkin on rauhalliset hetkensä, jolloin se mielellään kiertyy kerälle omistajan syliin. Cornish rexit palelevat herkästi ja ne etsivät aina talon lämpimimmän nukkumispaikan.

Terveys

Yksi rodulla tunnettu sairaus on hypotrikoosi, karvanlähtö joka johtaa kaljuuntumiseen. Erikoinen turkki altistaa kissan joillekin ihosairauksille, kuten hiivatulehduksille.

Ravitsemus

Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja niillä kaikilla on ravinnon suhteen suosikkeja, inhokkeja ja yksilöllisiä tarpeita. Kissat ovat kuitenkin lihansyöjiä ja ne tarvitsevat ravinnostaan 41:tä eri ravintoainetta. Näiden ravintoaineiden suhde vaihtelee riippuen kissan iästä, elämäntavasta ja yleisestä terveydentilasta. Kasvavat, energiset kissat tarvitsevat luonnollisesti ravitsemuksellisesti erilaisen ruokavalion kuin vähemmän aktiiviset seniorikissat. Oikea ruokintamäärä tulee myös ottaa huomioon. Ruokintaohjeita noudattamalla kissa pysyy hoikkana ja hyväkuntoisena, ja märkä- ja kuivaruoan suhdetta voi vaihdella kissan mieltymysten mukaan.

Turkinhoito

Cornish rexin kihara turkki ei tarvitse juurikaan hoitoa. Irtokarvoja voi poistaa kumiharjalla, mutta siinä kannattaa olla varovainen, sillä liiallinen käyttö saattaa vahingoittaa turkkia. Vaaleaturkkiset kissat voivat tarvita aurinkosuojaa korviinsa kesällä. Säännölliset rokotukset ja loishäädöt ovat suositeltavia, kuten kaikilla kissaroduilla.

Parhaiten lapsille sopivat rodut

Rotua ei yleisesti pidetä parhaana rotuna lapsiperheisiin, mutta kaikki kissat ovat erilaisia. Huolellisen totuttelun myötä kissa voi oppia elämään lasten kanssa.

cat

Onko tämä oikea rotu sinulle?

Jokaisella kissalla on oma, yksilöllinen luonteensa, mutta niiden käytöstä ohjaavat myös synnynnäiset vietit ja käytösmallit. Kokeile valintatyökaluamme niin näet, mitkä kissarodut vastaavat mieltymyksiäsi ja elämäntyyliäsi parhaiten. Kun sinä ja kissasi nautitte samoista asioista, olette molemmat onnellisia ja tyytyväisiä

Mitä tulisi ottaa huomioon seuraavaksi?

Adoptointi

Kissan adoptoiminen löytöeläinkodista ja uuden elämän antaminen voi olla äärimmäisen tyydyttävää. Moni kissa odottaa rakastavaa loppuelämän kotia. Jokaisella kissalla on oma tarinansa. Monet ovat menettäneet ensimmäisen kotinsa itsestään riippumattomista syistä ja haluaisivat mielellään osaksi sinun perhettäsi. Hyvämaineiset löytöeläinkodit ovat huolellisia valitessaan oikeille ihmisille juuri oikeat kissat. Henkilökunta neuvoo ja vastaa kysymyksiisi mielellään.

Hyvän kasvattajan löytäminen

Jos olet päättänyt hankkia rotukissan, kannattaa etsiä hyvämaineinen kasvattaja. Rotukissanpennun tai aikuisen kissan hankkimisen paras puoli on se, että kissan ulkonäkö ja tuleva luonne voidaan ennustaa melko luotettavasti. Kysy eläinlääkäriltäsi tarkemmin kissojen tarttuvista taudeista, geneettisistä alttiuksista tai hoidon tarpeesta, jotta olet täysin valmis, kun uusi kissasi saapuu.

Kissan toivottaminen tervetulleeksi

Uusi kissasi tai kissanpentusi saapuu lähipäivinä, joten olet varmasti hyvin innoissasi. Saapumista edeltävinä päivinä riittää reilusti tekemistä, joten et varmasti pääse pitkästymään ennen kissasi saapumista.