Venäjänsininen

Russian Blue

Venäjänsininen on kooltaan keskikokoinen tai suuri kissa, jolla on elegantti, aistikas vartalo ja pitkät, hoikat jalat. Kissan kävely muistuttaa varpaisillaan askeltamista. Kissan pää on kiilanmuotoinen ja sillä on selkeät viiksityynyt ja suuret korvat. Upeat, vihreät silmät ovat mantelinmuotoiset ja sijaitsevat kaukana toisistaan. Kaksinkertaisessa turkissa on erittäin tiivis alusvilla ja turkki on hieno, lyhyt ja pehmeä. Venäjänsinisen turkki on rodun erikoispiirre ja se tuntuu aivan erilaiselta kuin millään muulla rodulla. Vaikka kissan nimi on venäjänsininen, toisinaan esiintyy myös mustia ja valkoisia yksilöitä. Sininen on suosituin väri, ja turkki on siinä selkeän ja tasaisen hopeahohtoisen sininen.

  • Leikkisä ja utelias kissa
  • Ystävällinen mutta itsenäinen kissa
  • Hiljainen kissa
  • Solakka ja tyylikäs kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Allergisoiva rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Alkuperä

Venäjänsininen tunnettiin aiemmin nimellä arkangelinkissa, sillä sen uskotaan saapuneen Eurooppaan laivalla venäläisestä Arkangelin satamakaupungista. Se on tunnettu Yhdysvalloissa myös espanjan- ja maltankissana, ja jälkimmäinen nimi oli käytössä vuosisadan alkupuolelle asti. Rodun yhteyksistä Venäjään on kuitenkin vahva näyttö. Skandinaviassa on paljon kissoja, joilla on samankaltainen väritys, ja rodun tiivis turkki kertoo sopeutumisesta pohjoisen kylmiin oloihin. Sininen on rodun yleisin väri, mutta myös mustia ja valkoisia yksilöitä esiintyy. Värit syntyivät toisen maailmansodan aikana, kun jäljellä olevia venäjänsinisten yksilöitä risteytettiin sinisten brittiläisten ja siamilaisten kanssa kissakannan ylläpitämiseksi.

Alkuperäismaa

Venäjä

Luonne

Venäjänsiniset ovat hiljaisia ja herkkiä, toisinaan jopa ujoja ja varautuneita. Niiden sanotaan myös olevan äärimmäisen uskollisia, kun ne ovat ottaneet ihmisen omakseen. Kissat saattavat suhtautua ulkopuolisiin varauksella ja ystävyyssuhteen luominen ihmisiin saattaa viedä aikaa. Sopeuduttuaan rakastavaan ympäristöön kissat leikkivät mielellään ja pitävät leluista. Erityisesti ne nauttivat hyppimisestä, kiipeämisestä ja juoksentelusta ja ovat erittäin ketteriä ja nopeajalkaisia.

Terveys

Venäjänsininen on melko terve rotu.

Ravitsemus

Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja niillä kaikilla on ravinnon suhteen suosikkeja, inhokkeja ja yksilöllisiä tarpeita. Kissat ovat kuitenkin lihansyöjiä ja ne tarvitsevat ravinnostaan 41:tä eri ravintoainetta. Näiden ravintoaineiden suhde vaihtelee riippuen kissan iästä, elämäntavasta ja yleisestä terveydentilasta. Kasvavat, energiset kissat tarvitsevat luonnollisesti ravitsemuksellisesti erilaisen ruokavalion kuin vähemmän aktiiviset seniorikissat. Oikea ruokintamäärä tulee myös ottaa huomioon. Ruokintaohjeita noudattamalla kissa pysyy hoikkana ja hyväkuntoisena, ja märkä- ja kuivaruoan suhdetta voi vaihdella kissan mieltymysten mukaan.

Turkinhoito

Kuten useimmat lyhytkarvaiset rodut, venäjänsiniset eivät kaipaa juurikaan turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa kunnossa. Koska ne rakastavat huomiota, pehmeällä harjalla harjaaminen on varmasti kissan mieleen. Vuosittaiset rokotukset ja loishäädöt ovat suositeltavia, kuten kaikilla kissaroduilla.

Parhaiten lapsille sopivat rodut

Rotua ei yleisesti pidetä parhaana rotuna lapsiperheisiin, mutta kaikki kissat ovat erilaisia. Huolellisen totuttelun myötä kissa voi oppia elämään lasten kanssa.

cat

Onko tämä oikea rotu sinulle?

Jokaisella kissalla on oma, yksilöllinen luonteensa, mutta niiden käytöstä ohjaavat myös synnynnäiset vietit ja käytösmallit. Kokeile valintatyökaluamme niin näet, mitkä kissarodut vastaavat mieltymyksiäsi ja elämäntyyliäsi parhaiten. Kun sinä ja kissasi nautitte samoista asioista, olette molemmat onnellisia ja tyytyväisiä

Mitä tulisi ottaa huomioon seuraavaksi?

Adoptointi

Kissan adoptoiminen löytöeläinkodista ja uuden elämän antaminen voi olla äärimmäisen tyydyttävää. Moni kissa odottaa rakastavaa loppuelämän kotia. Jokaisella kissalla on oma tarinansa. Monet ovat menettäneet ensimmäisen kotinsa itsestään riippumattomista syistä ja haluaisivat mielellään osaksi sinun perhettäsi. Hyvämaineiset löytöeläinkodit ovat huolellisia valitessaan oikeille ihmisille juuri oikeat kissat. Henkilökunta neuvoo ja vastaa kysymyksiisi mielellään.

Hyvän kasvattajan löytäminen

Jos olet päättänyt hankkia rotukissan, kannattaa etsiä hyvämaineinen kasvattaja. Rotukissanpennun tai aikuisen kissan hankkimisen paras puoli on se, että kissan ulkonäkö ja tuleva luonne voidaan ennustaa melko luotettavasti. Kysy eläinlääkäriltäsi tarkemmin kissojen tarttuvista taudeista, geneettisistä alttiuksista tai hoidon tarpeesta, jotta olet täysin valmis, kun uusi kissasi saapuu.

Kissan toivottaminen tervetulleeksi

Uusi kissasi tai kissanpentusi saapuu lähipäivinä, joten olet varmasti hyvin innoissasi. Saapumista edeltävinä päivinä riittää reilusti tekemistä, joten et varmasti pääse pitkästymään ennen kissasi saapumista.