Jean Christophe

Senior Pet Nutritionist and Regulatory Affairs Specialist @Purina

Jean Christophe

Ainesosat

Takaisin osioon >

Eläinperäiset sivutuotteet tai ”liha ja eläinperäiset tuotteet” ovat ihmisten elintarvikkeisiin hyväksytyistä eläimistä peräisin olevia osia. Ihmisten elintarviketeollisuudessa nämä ainesosat jäävät kuitenkin usein käyttämättä eri syistä johtuen (esim. ulkonäkö, olomuoto, raaka-ainetyyppi, alhainen kysyntä...). Kyse ei kuitenkaan ole huonolaatuisista ainesosista. Päinvastoin: näiden ainesosien ravintoarvot ovat hyviä ja ne sisältävät esimerkiksi runsaasti proteiinia, josta lemmikit nauttivat. Ainesosien käyttöön on siis monta hyvää syytä.

Tuotteissamme käytetään ihmisten elintarviketeollisuudesta peräisin olevaa lihaa ja eläinperäisiä tuotteita. Tämä kattaa erilaiset lihat, mutta myös esimerkiksi keuhkot, munuaiset ja maksat. Kaikki ainekset ovat kuitenkin peräisin eläimistä, jotka on hyväksytty ihmisten ravinnoksi.

Purinan käyttämät sivutuotteet on valittu erityisesti niiden ravintoarvojen pohjalta. Luonnossa eläimet syövät nämä osat yleensä ensin, sillä ne sisältävät runsaasti eläinten tarvitsemia ravintoaineita. Joissakin maissa joitakin osia, kuten sisäelimiä, syövät myös monet ihmiset (esim. maksa ja munuaiset). Niitä pidetään jopa arvokkaina herkkuina.

Eläinperäiset sivutuotteet eivät ole ainoastaan hyväksi lemmikillesi; lemmikkisi myös nauttii niistä. Ne sopivat kissojen ja koirien ruoansulatukselle ja sisältävät runsaasti ravintoaineita, kuten välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja hyviä rasvoja, jotka antavat lemmikille energiaa ja auttavat ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia.

Itse asiassa lemmikkisi voi saada eläinperäisistä sivutuotteista enemmän ravintoaineita kuin ihmisten suosimista lihoista. Esimerkiksi munuaiset ja maksa voivat sisältää jopa kymmenen kertaa enemmän B2-vitamiinia (riboflaviinia) rasvattomaan lihaan verrattuna.

Tiivistettynä eläinperäisten sivutuotteiden syöttäminen koiralle ei ole vain turvallista, vaan myös hyväksi koiran terveydelle. Samalla vähennämme elintarvikehävikin määrää.

Purina käyttää ainoastaan laadukkaita eläinperäisiä sivutuotteita ja noudattaa Euroopan lemmikkieläinruokateollisuuden kauppajärjestön (FEDIAF) määräyksiä sekä Euroopan unionin asetuksia tarkasti.

Infografica_Q2Byproducts5-eng_PM_3_FI