Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Amelia

Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Amelia
Ainesosat

Ainesosat

Takaisin osioon >

Koirat luokitellaan kaikkiruokaisiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että koirat voivat täyttää kaikki ravintotarpeensa joko liha- tai kasviperäisillä ainesosilla. Kissat puolestaan on luokiteltu lihansyöjiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kissat tarvitsevat ruokavalioonsa lihaa, mutta eivät pelkästään sitä. Sekä koirat että kissat voivat syödä viljoja sekä nauttia ja hyötyä viljojen syömisestä. Maissi, vehnä ja ohra ovat erinomaisia välttämättömien ja hyödyllisten ravintoaineiden lähteitä. Viljat ovat yksi parhaita tapoja antaa lemmikeille paljon energiaa ja kuituja, jotka edistävät tervettä ruoansulatusta.

Me kaikki haluamme nähdä kissamme ja koiramme terveinä, onnellisina ja täynnä energiaa. Viljat sisältävät yleensä 75–85 % hiilihydraatteja ja alle 2 % sokereita. Lisäksi nämä hiilihydraatit sulavat huomattavasti yksinkertaisia sokereita hitaammin, jolloin lemmikkisi saa energiaa tasaisesti pitkin päivää sokerin tuomien lyhyiden energiaryöppyjen sijaan. Viljoista saa myös kuituja, jotka ylläpitävät suoliston hyvää bakteerikantaa ja säätelevät vatsan toimintaa. Lisäksi ne sisältävät välttämättömiä rasvahappoja, B-vitamiineja, antioksidantteja, proteiinia ja hivenaineita, jotka auttavat moneen asiaan, kuten näön ja hyvän vastustuskyvyn parantamiseen.

Kesyt koirat ja kissat osaavat myös hyödyntää hiilihydraatteja kehojensa energianlähteenä. Kesykoirat ovat itse asiassa kehittyneet niin kauas susista, että niille on syntynyt geenejä, jotka auttavat niitä sulattamaan hiilihydraatteja. Geenien uskotaan kehittyneen noin 10 000 vuotta sitten, kun ihmiset alkoivat ensimmäisen kerran viljellä maata. Tämä hetki muodostaa myös koirien 30 000 vuotta kestäneen kesytysprosessin viimeisen vaiheen. Mielenkiintoista on myös se, että – toisin kuin yleisesti uskotaan – kissoilla ja koirilla esiintyy vain harvoin todellista vilja-/gluteeniallergiaa.

Anna lemmikkisi siis nauttia viljoista ja niiden hyödyistä!