Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jean Christophe

Purinan vanhempi lemmikkien ravitsemuksen ja lainsäädännön asiantuntija

Jean Christophe

Eurooppalainen lainsäädäntö ei edellytä energiasisällön merkitsemistä lemmikkiruokapakkauksiin. Ihmisten elintarvikkeiden kohdalla tuotetietojen sisältämä energiasisältö (kcal/100 g tai kcal/annos) auttaa kuluttajia seuraamaan nauttimaansa kalorimäärää. Lemmikin täysravinnon kohdalla energiasisältö ei ole niin oleellinen tieto, sillä valmistajan laatimien ruokintaohjeiden ehdottama annoskoko on laskettu siten, että se täyttää eläimen päivittäisen energiantarpeen kokonaisuudessaan. Näin myös varmistetaan, että eläin saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Tästä syystä pakkausmerkinnöissä ei yleensä ole energiasisältöä.

Jos haluaa laskea suositellun päiväannoksen sisältämän kalorimäärän, tulee tuotteen energiatiheyden (kcal/g) olla tiedossa. On olemassa joitakin virallisia yhtälöitä, joiden avulla tuotteen energiatiheys voidaan laskea pakkaukseen merkittyjen ravintoaineiden perusteella, mutta nämä yhtälöt ovat hyvin monimutkaisia ja vaikeaselkoisia. Tiedot ovat saatavilla Purinan kuluttajapalvelusta. He vastaavat kysymyksiin mielellään.

Jos haluat tietää, kuinka monta kaloria aikuinen kissa tai koira tarvitsee päivässä, voit tarkistaa määrän FEDIAF:n* ruokintaohjeiden sisältämien, eläimen ruumiinpainoon perustuvien ”energiantarveyhtälöiden” avulla (EU:n eläinlääketieteellisten yliopistojen ravitsemustieteen professoreiden riippumattoman komitean suosittelema):
Koira: Päivittäinen energiantarve (kcal/päivä) = 110 x (ruumiinpaino kilogrammoissa)0,75
Kissa: Päivittäinen energiantarve (kcal/päivä) = 100 x (ruumiinpaino kilogrammoissa)0,67

*FEDIAF on eurooppalaista lemmikkiruokateolisuutta edustava kauppajärjestö