Your Pet, Our Passion.
Bengali

Bengali

Bengali on suurikokoinen, sulavalinjainen ja hyvin lihaksikas kissa, joka kantaa paksun häntänsä matalalla. Bengalin villikissamaiselle ulkomuodolle viimeisen silauksen antaa sen ainutlaatuinen, tuuhea ja upea täplikäs tai marmorikuvioitu turkki. Kissan leveässä päässä on pienet korvat ja selkeät viiksityynyt ja sillä on mustareunaiset, mantelinmuotoiset silmät. Häntä on paksu ja kapenee mustaan hännänpäähän. Millään toisella kissarodulla ei esiinny samanlaista kullan- tai helmenhohdetta (glitteriä) kuin joillain bengaleilla. Rotu voi olla myös erittäin vaativa lemmikki, sillä se kaipaa runsaasti aktiviteetteja.

Tarve tietää
  • Erittäin aktiivinen ja utelias kissa
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Erittäin äänekäs kissa
  • Solakka ja tyylikäs kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Allergisoiva rotu
  • Viihtyy myös ulkona
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Luonne

Bengalit ovat luonteeltaan hellyydenkipeitä. Ne ovat myös erittäin energisiä ja leikkisiä. Bengali on älykäs kissa, joka tuntuu tarkastelevan kaikkea ympärillään miettien ”voiko tällä leikkiä?” Ne ovat ketteriä, rakastavat kiipeämistä ja jotkut ovat erittäin äänekkäitä. Rodulla on poikkeuksellinen, usein kujertavaksi tai visertäväksi tai erikoisen karheaksi kuvattu ääni. Bengali on puhelias rotu, ja sillä voi toisinaan olla jopa häiritsevän paljon asiaa, erityisesti vieraissa tilanteissa. Ne tarvitsevat seuraa päivän ajaksi, etteivät kyllästy, sekä mahdollisuuden kiipeillä ja leikkiä saalistusleikkejä.

Alkuperä

Bengalinkissa on suhteellisen uusi rotu, joka syntyi alun perin Yhdysvalloissa Aasian leopardikissan ja tavallisen kotikissan risteytyksenä. Bengalinkissan nimi tulee sen villin esi-isän, Aasian leopardikissan, latinankielisestä nimestä Felis Bengalesis. Rodun tarkoituksena oli säilyttää villien esivanhempien kaunis ulkonäkö, mutta luoda uusi kotikissarotu, joka olisi mukava ja luotettava koko perheen lemmikki. Isossa-Britanniassa bengalinkissa on tällä hetkellä viidenneksi suosituin kissarotu, ja Suomessa sen suosio on jatkuvassa kasvussa.

Alkuperäismaa

Yhdysvallat

Terveys

Ravitsemus

Turkinhoito

Parhaiten lapsille sopivat rodut