Sloughi

Sloughi

Sloughi on keskikokoinen tai suuri, lyhytkarvainen vinttikoira, jonka olemus on uljas ja hienostunut. Se on elegantti ja ärhäkkä sekä samalla vahva ja lihaksikas. Turkkia on useita värejä, joista saat lisätietoa rotumääritelmästä. Täysikasvuisen uroksen säkäkorkeus on 66-72 cm ja nartun 61-68 cm. Koira painaa noin 20–27 kg.

 • Jonkin verran kokemusta omaavalle omistajalle soveltuva koira
 • Jonkin verran koulutusta vaaditaan
 • Nauttii aktiivisesta lenkkeilystä
 • Nauttii tunnin päivälenkeistä
 • Keskikokoinen koira
 • Vähiten kuolaa
 • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
 • Allergisoiva rotu
 • Hiljainen koira
 • Ei vahtikoira
 • Muihin lemmikkeihin sopeutuminen voi edellyttää kouluttamista
 • Lapsiin sopeutuminen voi edellyttää kouluttamista

Alkuperä

Sloughi nautti beduiinikansojen suurta arvostusta, ja he koristelivat koiran talismaanein ja amuletein. Kun beduiini käy kylässä, hänen sloughiaan kohdellaan yhtä kunnioittavasti kuin kunniavierasta, ja kansan jäsenet antavat sloughille auliisti oman peittonsa, jos koiralla on kylmä. Sloughin kuollessa beduiinit surevat sitä suurella arvokkuudella. Sloughista on todisteita aina muinaisen Egyptin ajoilta asti, ja yhdestä haudasta on jopa löytynyt sloughimuumion jäännökset.

Luonne

Sloughilla on sisäänrakennettu metsästysvietti, ja ne ovat erittäin kestäviä ja jaksavat juosta loputtomiin. Se näkee kissat ja muut pikkueläimet saaliseläiminä, jos sitä ei ole totutettu niihin jo varhain. Koira ei sovellu omistajalle, jolla ei ole sille runsain mitoin aikaa, mutta oikeanlaisessa perheessä se on luotettava ja uskollinen perhekoira. Koira ei ole erityisen äänekäs.

Terveys

Sloughi on yleisesti ottaen terve ja elinvoimainen rotu. Monien rotujen tavoin niillä esiintyy kuitenkin myös perinnöllisiä silmäsairauksia, joten silmätutkimuksia suositellaan.

Liikunta

Rotu tarvitsee runsaasti liikuntaa, täysikasvuinen yksilö yli kaksi tuntia joka päivä. Kun se saa vainun, se juoksee loputtomiin, joten koiran saa päästää hihnasta vain turvallisessa paikassa ja koiran luoksetulo on harjoiteltava luotettavaksi.

Ravitsemus

Koirasi tarvitsee tasapainoisen ruokavalion, joka sisältää kaikkia ravintoaineita, ja sillä tulee aina olla saatavilla raikasta vettä. Koiran kunto tulee tarkastaa säännöllisesti, jotta se pysyy hyväkuntoisena. Muista tarjota koiralle ravintoa vähintään kaksi kertaa päivässä kyseisen ravinnon ruokintaohjeiden mukaisesti.

Turkinhoito

Sloughi on siisti, helppohoitoinen koira, joka vihaa olla likainen millään tavoin. Jos koiran turkki likaantuu, se pesee itsensä kuin kissa. Lyhyt turkki harjataan kumisella harjaushanskalla.

Parhaiten lapsille sopivat rodut

Joidenkin koirien ajatellaan tulevan luonnostaan hyvin toimeen lasten kanssa, mutta kaikki koirat ja lapset tulee kuitenkin opettaa tulemaan toimeen yhdessä ja kunnioittamaan toisiaan sekä toimimaan turvallisesti. Pientä lasta ja koiraa ei saa koskaan jättää kaksin, ja aikuisen tulee aina valvoa niiden yhteiseloa.

dog

Onko tämä oikea rotu sinulle?

Jokaisella koiralla on oma, yksilöllinen luonteensa, mutta niiden käytöstä ohjaavat myös synnynnäiset vietit ja käytösmallit. Kokeile valintatyökaluamme niin näet, mitkä koirarodut vastaavat mieltymyksiäsi ja elämäntyyliäsi parhaiten. Kun sinä ja koirasi nautitte samoista asioista, olette molemmat onnellisia ja tyytyväisiä.

Mitä tulisi ottaa huomioon seuraavaksi?

Adoptointi

Koiran adoptointi löytöeläinkodista on äärimmäisen palkitsevaa. Usein koira saa toisen mahdollisuuden elämään. Moni koira odottaa rakastavaa loppuelämän kotia. Hyvämaineiset löytöeläinkodit tekevät kaikkensa varmistaakseen, että oikeat koirat päätyvät juuri oikeaan kotiin. Henkilökunta tutustuu huolella eläinkotiin tuleviin koiriin ja sekä sinuun, perheeseesi ja elämäntyyliisi, ennen kuin päättää, mitkä koirat sopisivat juuri sinulle. Henkilökunta myös neuvoo ja vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi niin ennen adoptiota kuin sen jälkeenkin. Lisätietoja saat klikkaamalla tästä.

Hyvän kasvattajan löytäminen

Jos olet päättänyt hankkia rotukoiran, kannattaa etsiä hyvämaineinen kasvattaja. Ota yhteyttä Kennelliittoon tai rotujärjestön sihteeriin, sillä hänellä voi olla käytössään luettelo tulevista pentueista. Häneltä saat myös lähelläsi asuvien kasvattajien yhteystietoja. Pyri valitsemaan kasvattaja, joka on Kennelliiton hyväksyttyjen kasvattajien listalla. Käy koiranäyttelyissä tapaamassa kasvattajia kasvotusten ja kysele heiltä haluamasi rodun saatavuudesta.

Koiran toivottaminen tervetulleeksi

Hankit sitten pikkuruisen koiranpennun tai annat uuden kodin täyskasvuiselle koiralle, edessä on jännittäviä aikoja. Saatat suurta päivää odotellessasi kaivata muuta ajateltavaa. Onneksi muutama asia täytyykin hoitaa ennen uuden tulokkaan saapumista.