Aasialainen

Asian
Aasialaiskissojen vartalo on keskikokoinen ja varsin lihaksikas, ja sen hännänpää on pyöreä. Naaraspuoliset aasialaiset ovat huomattavasti pienempiä ja sirompia kuin urokset. Kiilamaisen pään päälaki on pyöreä, keskikokoiset korvat ovat kaukana toisistaan, ja suuria silmiä reunustaa hopeinen rengas. Nestemäistä silkkiä muistuttava turkki on lyhyt, sileä ja vartalonmyötäinen. Erilaisia väri- ja kuviovaihtoehtoja on paljon.
  • Erittäin aktiivinen ja utelias kissa
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Jonkin verran äänekäs kissa
  • Solakka ja tyylikäs kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa kerran viikossa
  • Allergisoiva rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Alkuperä

Aasialaiset muistuttavat burmankissaa, mutta burman rotumääritelmä ei tunnusta aasialaiskissoissa esiintyviä värivaihtoehtoja. Tähän ryhmään kuuluvat myös bombay, burmilla ja tiffanie. Uuden ja nopeasti kehittyvän rodun suosio kasvaa koko ajan. Aasialaiskissoihin kuuluvat myös bombay, burmilla ja tiffanie, jotka on lueteltu erikseen

Alkuperäismaa

Iso-Britannia

Luonne

Aasialainen kissa muistuttaa luonteeltaan burmaa: se on erittäin ystävällinen ja sydämellinen, mutta ei ole aivan yhtä riehakas. Aasialaiskissat rakastavat huomiota ja haluavat olla perheenjäseniä. Kissa saattaa olla luonteeltaan melko vaativa ja seurata omistajaa kaikkialle. Aasialaiskissat ovat erittäin älykkäitä ja keksivät nopeasti ratkaisun pulmaan kuin pulmaan, joten ne oppivat helposti esimerkiksi avaamaan ovet. Ne voivat olla aistia erittäin herkästi omistajan tunteet, joten ne ovat erinomaisia seuralaisia.

Terveys

Eläinlääketiede ei tunne erityisesti aasialaiskissoja koskevia sairauksia, mutta rodulla voi olla taipumusta burmalle tyypillisiin sairauksiin. Joillain burmalaisen rotulinjoilla vaikuttaa olevan muita rotuja enemmän diabetesta.

Ravitsemus

Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja niillä kaikilla on ravinnon suhteen suosikkeja, inhokkeja ja yksilöllisiä tarpeita. Kissat ovat kuitenkin lihansyöjiä ja ne tarvitsevat ravinnostaan 41:tä eri ravintoainetta. Näiden ravintoaineiden suhde vaihtelee riippuen kissan iästä, elämäntavasta ja yleisestä terveydentilasta. Kasvavat, energiset kissat tarvitsevat luonnollisesti ravitsemuksellisesti erilaisen ruokavalion kuin vähemmän aktiiviset seniorikissat. Oikea ruokintamäärä tulee myös ottaa huomioon. Ruokintaohjeita noudattamalla kissa pysyy hoikkana ja hyväkuntoisena, ja märkä- ja kuivaruoan suhdetta voi vaihdella kissan mieltymysten mukaan.

Turkinhoito

Aasialaisen lyhytkarvan vartalonmyötäinen turkki ei kaipaa juurikaan hoitoa, mutta kissa nauttii huomiosta, jota hoito tuo mukanaan. Muiden kissojen tavoin myös aasialainen tarvitsee säännölliset rokotukset, joilla ehkäistään sairauksia, loishäädöt ja vuosittaisen eläinlääkärin terveystarkastuksen.

Parhaiten lapsille sopivat rodut

Rotua ei yleisesti pidetä parhaana rotuna lapsiperheisiin, mutta kaikki kissat ovat erilaisia. Huolellisen totuttelun myötä kissa voi oppia elämään lasten kanssa.

cat

Onko tämä oikea rotu sinulle?

Jokaisella kissalla on oma, yksilöllinen luonteensa, mutta niiden käytöstä ohjaavat myös synnynnäiset vietit ja käytösmallit. Kokeile valintatyökaluamme niin näet, mitkä kissarodut vastaavat mieltymyksiäsi ja elämäntyyliäsi parhaiten. Kun sinä ja kissasi nautitte samoista asioista, olette molemmat onnellisia ja tyytyväisiä

Mitä tulisi ottaa huomioon seuraavaksi?

Adoptointi

Kissan adoptoiminen löytöeläinkodista ja uuden elämän antaminen voi olla äärimmäisen tyydyttävää. Moni kissa odottaa rakastavaa loppuelämän kotia. Jokaisella kissalla on oma tarinansa. Monet ovat menettäneet ensimmäisen kotinsa itsestään riippumattomista syistä ja haluaisivat mielellään osaksi sinun perhettäsi. Hyvämaineiset löytöeläinkodit ovat huolellisia valitessaan oikeille ihmisille juuri oikeat kissat. Henkilökunta neuvoo ja vastaa kysymyksiisi mielellään.

Hyvän kasvattajan löytäminen

Jos olet päättänyt hankkia rotukissan, kannattaa etsiä hyvämaineinen kasvattaja. Rotukissanpennun tai aikuisen kissan hankkimisen paras puoli on se, että kissan ulkonäkö ja tuleva luonne voidaan ennustaa melko luotettavasti. Kysy eläinlääkäriltäsi tarkemmin kissojen tarttuvista taudeista, geneettisistä alttiuksista tai hoidon tarpeesta, jotta olet täysin valmis, kun uusi kissasi saapuu.

Kissan toivottaminen tervetulleeksi

Uusi kissasi tai kissanpentusi saapuu lähipäivinä, joten olet varmasti hyvin innoissasi. Saapumista edeltävinä päivinä riittää reilusti tekemistä, joten et varmasti pääse pitkästymään ennen kissasi saapumista.