Seniorikissa ja leikkihetki

SENIORIKISSAN LEIKKIHETKI

Seniorikissa ja leikkihetki

Leikkiminen on mainio liikuntamuoto, joka auttaa pitämään kissan hoikkana ja hyväkuntoisena ja sen lihakset ja nivelet saavat liikuntaa. Kissalla on hauskaa, ja se nauttii yhteisistä hetkistä kanssasi. 

Pitäisikö seniorikissalla olla erillinen leikkihetki?

Ensin kannattaa varmistaa eläinlääkäriltä, millaiset leikit sopivat seniorikissallesi. Leikin tulisi sopia kissasi yksilölliseen terveydentilaan.Jos kissallasi on sydänvaivoja, kuormittava liikunta ei ehkä sovi sille. Joskus lyhyemmät ja vähemmän rasittavat leikkihetket useammin ovat parempi vaihtoehto.

Millaisista leluista seniorikissat pitävät?

Seniorikissat pitävät samanlaisista leluista kuin nuoremmatkin.

Lelujen jahtaaminen
Rakastaako kissasi leluja, joita voi jahdata niiden kieriessä tai liikkuessa lattialla?Lelut muistuttavat saaliseläimen liikettä ja herättävät kissan saalistusvietin.

Värikkäät lelut
Jotkut kissat pitävät erityisesti värikkäistä huiskista tai höyhenleluista, joista tulee mieleen lintujen metsästäminen.

Aktivointilelut
Aktivointilelut tarjoavat virikettä kissan aivoille. Herkkupallot ovat yksi esimerkki tällaisista aktivointileluista. Ontto pallo täytetään herkuilla ja kissa pääsee nauttimaan niistä keksittyään tavan, jolla saa ne ulos lelusta.

Pidä kissan mielenkiinto yllä vaihtelemalla leluja muutaman viikon välein. Tätä varten ei tarvitse aina ostaa uusia leluja, koska kuukauden piilossa olleet lelut ovat aivan yhtä kiinnostavia. Käynti lemmikkitarvikekaupassa takaa, että löydät inspiraatiota seniorikissan viihdyttämiseen terveellisesti.

Jotta hauska yhteinen aikanne voi jatkua kauemmin, kannattaa tarjota ikääntyvälle kissalle ravintoa, joka sisältää sen tarvitsemat ravintoaineet.