Aikuisen kissan ihonhoito

Aikuisen kissan ihonhoito

Aikuisen kissan ihonhoito

Aikuisen kissan ihonhoito

Aikuisen kissan ihonhoito

Aikuisen kissan ihonhoito
07/31/2018

Aikuisen kissan ihonhoito

Kissat ovat poikkeuksellisen siistejä eläimiä ja ne pitävät itse huolta lähes kaikesta turkinhoidostaan luonnostaan. Jokainen kissa tarvitsee kuitenkin huomiota ja lähes kaikki niistä pitävät siitä, kun omistaja hoitaa niitä. Kissan turkinhoitoon osallistumien voi syventää teidän kahden välistä sidettä sekä antaa sinulle mahdollisuuden tarkistaa, näkyykö kissassa merkkejä sairaudesta.

Kissan turkinhoidon hyödyt

Kissan turkinhoidon hyödyt


Suhteen vahvistamisen lisäksi turkinhoidolla on myös monia kissan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Turkinhoito auttaa:

  • virkistämään verenkiertoa ja kehittämään lihaksia
  • vähentämään karvapallojen määrää ja pienentämään niiden kokoa vatsassa vähentämällä irtokarvojen määrää
  • silottamaan turkkia, parantamaan sen eristäviä ominaisuuksia ja pitämään kissan lämpimänä
  • aktivoimaan karvojen juuressa olevia rauhasia, jotka auttavat pitämään turkin vedenkestävänä.

Vinkkejä kissan turkinhoitoon


Kissan turkinhoidon tulisi olla osa normaalia rutiinianne, mielellään jo pentuvaiheesta alkaen. Parasta on ostaa laadukkaat kissan turkinhoitovälineet, jotka kestävät koko kissan elämän. Osta erityisesti pitkä- tai lyhytkarvaiselle kissalle tarkoitetut välineet oman tarpeesi mukaan. Harja on ehdoton tarvike ja lisäksi voit tarvita erikoisvälineitä, joita myyvät trimmerit ja eläintarvikeliikkeet.

Lyhytkarvaisille kissoille kannattaa käyttää tiheäkampaista metallikampaa viikoittain. Myös luonnon- tai kumisukainen harja voi auttaa poistamaan kuolleita karvoja. Harjaa tai kampaa varovasti kissan karvojen läpi, vetäen harjaa karvan kasvusuuntaan. Käytä karkeaa harjaa ja vetäise sillä turkin läpi päätä kohti ja takaisin turkkia silottaen.

Pitkäkarvaisten kissojen turkinhoitoon kuuluu päivittäinen harjaus harjalla tai harjauskäsineellä. Avaa takut varovasti sormin tai leikkaa pois tylppäpäisillä saksilla tai kissan trimmausvälineellä. Jos kissa ei nauti turkinhoidosta, tarjoa sille aluksi herkku tai muu palkinto ja kehu sitä rauhallisella äänellä, jotta kissa on rauhallinen.

Vinkkejä kissan turkinhoitoon

Miltä terve iho näyttää?


Karvanhoidon yhteydessä on helppo tarkastella kissan ihon vointia. Kissan geeniperimästä riippuen ihon pitäisi olla vaaleanpunainen tai musta. Ihossa ei saisi olla rupia, kutisevia tai hilseileviä kohtia, mustia tai valkoisia läikkiä, kasvaimia tai patteja, eikä tulehtuneita alueita. Kissan turkin tulisi olla sileä ja kiiltävä, eikä siinä tulisi näkyä katkeilleita karvoja, kaljuja kohtia. Kissalta saattaa lähteä karvaa ympäri vuoden, mutta yleensä eniten kesällä ja syksyllä.

Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB