Kissan ruoansulatuksen tukeminen

Kissan ruoansulatuksen tukeminen

Kissan ruoansulatuksen tukeminen

Kissan ruoansulatuksen tukeminen

Kissan ruoansulatuksen tukeminen

Kissan ruoansulatuksen tukeminen
07/31/2018

Kissan ruoansulatuksen tukeminen

Hyvä ruoansulatus on yksi erinomaisen terveyden kulmakivistä. Kun kissan ruoan terveelliset ravintoaineet sulavat ja imeytyvät kunnolla, kissa saa ravinnosta kaiken, mitä se tarvitsee pysyäkseen huippukunnossa.

Heikon ruoansulatuksen oireita

Heikon ruoansulatuksen oireita


Jos kissan ravinto ei sula kunnolla, yksi tavallisimmista merkeistä on kostea uloste, mahdollisesti jopa ripuli. Kissa saattaa oksentaa, sen paino putoaa, turkki on kiilloton ja kissa vaikuttaa innottomalta. Jos havaitset näitä oireita ja olet huolissasi kissan vatsan toiminnasta, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Mitä kissan tulisi syödä?


Kissat ovat lihansyöjiä, ja niiden koko elimistö on mukautunut ruokavalioon, jonka perustana on liha. Kissan hampaat on suunniteltu saalistamiseen ja saaliin repimiseen, ja niiden ruoansulatus ja aineenvaihdunta ovat sopeutuneet käsittelemään lihasta ja kudoksista saatavaa runsasproteiinista ja -rasvaista ravintoa.

Kissat tarvitsevat tiettyjä ravintoaineita, joita on vain lihassa, esimerkiksi tauriini-nimistä aminohappoa ja arakidoni-rasvahappoa. Siksi kissa ei voi koskaan elää kasvisruokavaliolla.

Laadukkaat proteiinit auttavat kissaa pysymään lihaksikkaana, sen ihoa ja turkkia pysymään terveinä ja ovat välttämättömiä sen vastustuskyvylle. Kissan tasapainoinen ruokavalio sisältää myös optimaalisen määrän laadukkaita rasvoja, kuten omega-3- ja omega-6-rasvahappoja sekä valikoituja kuituja ruoansulautuksen edistämiseksi ja vitamiineja ja kivennäisaineita yleiseen hyvinvointiin. Hyvin sulavat hiilihydraatit ovat myös käyttökelpoinen energianlähde.

Mitä kissan tulisi syödä?

Kissan ruoansulatuksen tukeminen


Mahdollisimman hyvälaatuisen ravinnon tarjoaminen kissalle auttaa takaamaan, että sen ruoansulatus toimii. Jos kissallasi on kuitenkin herkkä vatsa, tai lieviäkin ruoansulatusvaivoja, sitä voi auttaa tarjoamalla ruokaa, joka sisältää seuraavat hyödyt:

  • Laadukkaat, hyvin sulavat raaka-aineet, jotka vähentävät ruoansulatukselle aiheutuva rasitusta.
  • Valikoidut proteiininlähteet, jotka vähentävät suolisto-oireiden riskiä.
  • Erittäin hyvin sulavaa proteiinia, joka auttaa parantamaan ruoan sietoa.
  • Prebiootteja, jotka edistävät vatsan bakteeritasapainoa.
  • Kuituja, jotka tukevat vatsan soluja ja helpottavat liikettä vatsan läpi.


Hyvien bakteereiden hyödyt


Probiootit (elävät hyvät bakteerit) voivat olla hyödyksi, sillä ne edistävät kissojen ruoansulatusta. Pyydä eläinlääkäriäsi kertomaan PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline FortiFlora® -lisäravinteesta, joka tukee todistetusti suoliston terveyttä ja kissan mikrobiflooran tasapainoa (erityisesti stressitilanteissa). Se myös parantaa kissanpennun ulosteen laatua.


Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB