Kissan vesikupin valitseminen

Jos kissasi on nirso veden suhteen, voi olla aika hankkia uusi vesikuppi. Saatavilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Kun selvittelet asiaa hieman, löydät varmasti lemmikillesi parhaiten sopivan kulhon.
Kissan vesikuppi | Näin valitset sopivan
Kissan vesikuppi | Näin valitset sopivan
Kissan vesikuppi | Näin valitset sopivan

Kissat ovat luonnostaan hyviä sietämään janoa. Jos vesi ei ole kissan makuun – jos vesi on esimerkiksi liian lämmintä tai kissa ei pidä kulhostaan – se voi hyvinkin päättää olla juomatta. Monet kissat myös jättävät vesikuppinsa huomiotta ja juovat sen sijaan syystä tai toisesta vesilammikoista. Siksi oikean vesikupin valinta on niin tärkeää.

Täältä voit lukea lisää siitä, kuinka paljon kissasi pitäisi juoda. Jos pelkäät, ettei kissasi juo tarpeeksi, kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi.

Oikean vesikupin valitseminen kissalle

Ennen kuin valitset kissallesi täydellisen vesikupin, mieti, millaisesta kupista kissasi voisi pitää. Sinun täytyy ottaa huomioon kissasi persoonallisuus sekä ruokailu- ja juomistottumukset. Jos kissallasi on esimerkiksi tapana kaataa esineitä, painavampi vesikuppi voi olla järkevä ratkaisu. Jos kissasi sen sijaan ei pidä siitä, että sen viiksiin kosketaan – kuten monet kissat eivät pidä – se juo mieluummin laakeammasta kulhosta. Välillä täytyy vain kokeilla paria erilaista vesikuppia, ennen kuin löydät kupin, jota kissasi rakastaa. Onneksi useimmat vesikupit eivät ole kovinkaan kalliita. Huomioon otettavia seikkoja:

Syvyys – Matalia astioita pitää täyttää useammin kuin syviä, mutta kissallasi voi olla omat mieltymyksensä.

Materiaali – Kissojen kulhoja voidaan valmistaa monesta eri materiaalista. Kaikilla on omat hyvät ja huonot puolensa, joista voit lukea lisää alta.

Seisova vai juokseva vesi? – Useimmat omistajat jättävät kissoilleen tavallisen vesikupin, mutta erityiset kissojen juomalähteet voivat houkutella vastahakoisempia juomareita. Voit lukea lisää lähteistä alta.