Ikääntyminen

Ikääntyminen

Ikääntyminen

Ikääntyminen

Ikääntyminen

Ikääntyminen
07/31/2018

Ikääntyminen

Ikääntyvän koiran hoito


Ihmisten tavoin myös koira kokee fyysisiä ja henkisiä muutoksia ikääntyessään. Oikealla hoidolla voit auttaa koiraasi nauttimaan elämästä ja hyvästä elämänlaadusta myös seniorivuosinaan.

Useimpien koirien kohdalla ensimmäiset ikääntymisen merkit alkavat näkyä noin 7 vuoden iässä (suurten koirien kohdalla aiemmin ja pienten myöhemmin). Muutokset koiran fyysisessä olemuksessa ja käytöksessä ovat aluksi melko vähäisiä, mutta muuttuvat näkyvämmiksi vuosien kuluessa.

Seniorikoiran ikääntymistä voi tukea ja varmistaa, että saatte molemmat mahdollisimman paljon irti yhteisistä vuosistanne. Kokeile näitä yksinkertaisia vinkkejä.

Pidä koirasi kunnossa ja aktiivisena

Pidä koirasi kunnossa ja aktiivisena


Liikunta on ikääntyneelle koiralle aivan yhtä tärkeää kuin nuoremmalle. Voit auttaa koiraasi pysymään fyysisesti ja henkisesti hyvässä kunnossa, kun pidät kiinni päivittäisestä leikistä ja puuhailusta. Jos koirallasi on liikkuvuuteen liittyviä ongelmia tai sairauksia, kysy eläinlääkäriltä, mikä voisi olla koirallesi sopivin liikuntamuoto.

Pidä mieli virkeänä


Sekä koiran keho että mieli tarvitsevat säännöllistä harjoituista. Voit pitää ikääntyvän koiran mielen virkeänä lukuisin eri tavoin.

Leikeissä voi käyttää erityisesti suunniteltuja aktivointileluja ja voit myös varmistaa, että koira näkee ulos, jotta se voi pitää ulkomaailman tapahtumia silmällä.

Vaihtelun ja yllätysten lisääminen lenkkeihin on myös mahtava tapa herätellä aivoja. Pienikin vaihtelu, kuten puistoon saapuminen eri reittiä, saa aivot töihin.

Ikääntyminen

Säännölliset eläinlääkärikäynnit


Varmista, että koirasi käy säännöllisesti eläinlääkärin tarkastuksissa, jotta eläinlääkäri voi seurata seniorin terveydessä mahdollisesti ilmeneviä muutoksia – ja toimia ripeästi tarvittaessa. Seniori-ikään tulevan koiran tulisi käydä eläinlääkärissä säännöllisesti vähintään kaksi kertaa vuodessa.


Räätälöity ravinto


Koiran ikääntyessä sen ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat. Jos haluat varmistaa, että koiran seniorivuodet sujuvat mahdollisimman täysipainoisesti, vaihda sen ravinto erikoisruokaan, kuten PURINA® PRO PLAN® with OPTIAGE™ -ravintoon.

Se sisältää sekä oikean määrän oikeanlaisia ravinteita, jotka tukevat tervettä ikääntymistä, ja lisäksi erityistä kasviöljyistä saatavaa ravintolisää, keskipitkiä triglyseridejä (MCT). Niiden on todistettu parantavan yli 7-vuotiaiden koirien aivotoimintaa, joten koira pysyy valppaana ja leikkisänä pidempään.

Koiran seniorivuodet voivat olla mahtavaa aikaa teille molemmille. Näitä vinkkejä noudattamalla koiran viimeisistä vuosista voi tehdä vieläkin paremmat, kun koira pysyy hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB