Koiran hoito leikkauksen jälkeen

Koiran hoito leikkauksen jälkeen

Koiran hoito leikkauksen jälkeen

Koiran hoito leikkauksen jälkeen

Koiran hoito leikkauksen jälkeen

Koiran hoito leikkauksen jälkeen
07/31/2018

Koiran hoito leikkauksen jälkeen

Koiran toipuminen leikkauksesta voi olla stressaavaa aikaa teille molemmille. Koiran pitäisi palata kuitenkin pian ennalleen hellän hoivasi ja eläinlääkärisi ammattilaisneuvojen avulla. Artikkelissa tarkastellaan tapoja, joilla voit auttaa lemmikkiäsi sen toipilasaikana.

Leikkaushaava ja tikit

Leikkaushaava ja tikit


Jos koiralla on tikkejä, pidä niitä tarkasti silmällä. Osa tikeistä saattaa olla sisäisiä, mutta kaikesta punotuksesta, turvotuksesta, eritteistä ja verenvuodosta tulee ilmoittaa eläinlääkärille. Tikit poistetaan yleensä noin kymmenen päivän kuluessa, vaikka tämä vaihtelee toimenpiteestä ja tikkien sijaintipaikasta riippuen. Sisäiset tikit ovat ihon alla piilossa ja sulavat itsestään. Eläinlääkäri saattaa silti pyytää, että koira tuodaan seurantakäynnille, jolla varmistetaan, että parantuminen sujuu hyvin.

Siteet


Siteet saattavat häiritä koiraa. Niiden pitäminen on kuivana on erittäin tärkeää, koska ne saattavat muuten vahingoittaa ihoa. Epäilyttäviä merkkejä ovat värimuutokset, epämiellyttävät hajut ja turpoaminen siteen ala- tai yläpuolella. Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos jokin huolestuttaa sinua.

Siteet

KAULURIT


Kauluri on suunniteltu estämään koiraa nuolemasta, puremasta tai raapimasta haavaansa sekä pureskelemasta siteitään. On tärkeää pitää kauluri paikallaan aina, kun mahdollista, erityisesti öisin, kun koira on itsekseen. Koira tottuu kaulurin käyttöön yleensä pian, mutta se voi haitata syömistä ja juomista, ja tällöin kaulurin kannattaa ottaa pois ruokailun ja juomisen ajaksi.


Ruokinta


Ravinnolla on tärkeä merkitys koiran toipumisessa. Eläinlääkäri saattaakin suositella vaihtamista erityisruokavalioon, joka on suunniteltu nimenomaan toipilasaikaan. Koiran ruokahalu saattaa olla toipilasaikana huono, joten runsaasti energiaa sisältävä ruoka auttaa varmistamaan, että koira saa runsaasti kaloreita pienessä määrässä ruokaa. Runsasproteiininen ravinto auttaa paranemista ja elimistön uudistumista sekä tukee vastustuskykyä.

Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB