Koirien allergiat

Koirien allergiat

Koirien allergiat

Koirien allergiat

Koirien allergiat

Koirien allergiat
07/31/2018

Koirien allergiat

Koiran allergioiden ymmärtäminen


Monet koirat kärsivät allergisista reaktioista, joita voivat aiheuttaa lukuisat tekijät. Allergiset reaktiot ovat pahimmillaan vakavia, mutta eläinlääkäri osaa auttaa löytämään keinon, jolla koiran allergiaa voi hallita. Artikkelissa tarkastellaan koirien allergioiden merkittävimpiä oireita ja syitä sekä erilaisia hoitovaihtoehtoja, joita on tarjolla.

Kirppuallergia

Kirppuallergia


Kirpputartunta voi tulla mille tahansa koiralle, mutta kaikki eivät ole allergisia kirpun puremille. Kirppuallergiasta kärsivät koirat saattavat saada vakavan kutiavan reaktion, kun niiden iholle tulee kirpun sylkeä.

Seurauksena saattaa olla karvanlähtöä ja haavoja tai rupia iholla, yleensä selässä ja hännän tyvessä. Ihovaurioita saattaa olla myös muissa koiran ruumiinosissa. Haavaumat saattavat johtaa bakteeri-infektioon.

Kirppuallergia on vakavampi kuin se, että koiralla on kirppuja, eikä siihen auta koiran karvan trimmaaminen tai koiran pitäminen sisätiloissa. Jos epäilet koiran kärsivän kirppuallergiasta, kysy eläinlääkäriltä, millaista hoitoa hän suosittelee.

Eläinlääkäri saattaa suositella erikoisruokavaliota, joka on kehitetty auttamaan ihon allergisten reaktioiden hallinnassa, esimerkiksi PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® Canine DRM Dermatosis -ravintoa.

Kosketusallergiat


Koiran kosketusallergian aiheuttaja saattaa olla yksi monista tekijöistä, kuten punkkipanta, tiesuola, villa tai kasvit. Syyn tunnistaminen vaatii itse asiassa hieman salapoliisityötä!

Kosketusallergian merkkejä ovat ankara kutina, ihottumat ja näppylät iholla. Niitä ilmaantuu siihen ruumiinosaan, joka on ollut kosketuksissa allergeenin kanssa. Tavallisemmin kyse on leuasta, rinnasta, vatsasta tai hännästä.

Kosketusallergian hoidossa yksi vaihtoehto on estää kosketusta tunnistettuun allergeeniin. Eläinlääkäri voi myös neuvoa muista mahdollisista hoitokeinoista, kuten vaihtamisesta erikoisruokaan, kuten PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® Canine DRM Dermatosis -ravintoon.

Kosketusallergiat

Hengitystieallergiat


Ihmisten tavoin myös koirat voivat olla allergisia puiden, heinien ja muiden kasvien siitepölylle sekä homeelle ja pölypunkeille. Yleensä hengitystieallergioista kärsivät koirat ovat allergisia useammalle aineelle. Hengitystieallergia voi alkaa missä iässä tahansa, yleensä kuitenkin koiran ollessa 1–4-vuotias.

Sen selkeimpiä oireita on kova kutina ja raapiminen, erityisesti kasvojen ja korvien alueella. Koira saattaa kuitenkin kutista ja raapia itseään tavallista enemmän myös monesta muusta syystä, joten kannattaa hakea eläinlääkärin mielipide asiasta.

Eläinlääkäri osaa myös neuvoa parhaat tavat allergian hallintaan. Yksi näistä voi olla vaihtaminen erikoisruokaan. Jotkut allergeenit imeytyvät ihon läpi, joten säännölliset pesut hypoallergeenisella pesuaineella voivat auttaa vähentämään joidenkin allergioiden vaikutuksia.


Ruoka-aineallergiat


Koira saattaa muuttua allergiseksi ruoka-aineelle, vaikka se olisi syönyt sitä monesti aiemmin ongelmitta. Yleisin syy on jokin ruoan proteiini, esimerkiksi naudan,-sianliha.

Ruoka-aineallergian oireita ovat kutina, ruoansulatuksen häiriöt ja hengitysvaikeudet. Jos huomaat tällaisia oireita, ota yhteys eläinlääkäriin.

Eläinlääkäri osaa auttaa löytämään raaka-aineen, joka on ongelmien syynä. Ensimmäiseksi kannattaa vaihtaa hypoallergeeniseen erikoisruokaan, kuten PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® Canine HA Hypoallergenic -ravintoon, noin kahdeksasta kymmeneen viikkoon.

Hypoallergeeninen ruoka on kehitetty tieteellisesti vähentämään allergeenisten reaktioiden riskiä. Kun koira tottuu uuteen ruokavalioon, mukaan voi ottaa vähitellen uusia raaka-aineita, kunnes allergisen reaktion aiheuttaja löytyy.

Kun allergeeni on tunnistettu, eläinlääkäri osaa suositella allergian hallintaan parhaiten sopivaa ravintoa, jonka ansiosta koira pysyy terveenä ja onnellisena tulevaisuudessakin.

Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB