Liikalihavuus

Liikalihavuus

Liikalihavuus

Liikalihavuus

Liikalihavuus

Liikalihavuus
07/31/2018

Liikalihavuus

Koiran neljä askelta normaalipainoon


Hyvässä kunnossa oleva koira elää pidempään ja terveempänä. Omistajan tavoin myös koiran voi olla joskus vaikeaa päästä ihannepainoonsa ja pysyä siinä. Tässä on neljä helppoa keinoa, joiden avulla voit auttaa koiraa pysymään terveenä ja hyväkuntoisena.

Ruokaa terveydelle

1. Ruokaa terveydelle


Ravitsemuksellisesti tasapainoinen, kalorimäärältään sopiva ruokavalio on olennainen osa terveen painon ylläpitoa. Pidä annoskoot eläinlääkärin suositteleman kokoisina ja käytä mittaa, kun annostelet ruokaa. Jos koiran painoa tarkkaillaan, sille kannattaa tarjota ennemmin kaksi tai kolme pientä ateriaa päivässä kuin yksi suuri ateria. Näin näläntunnetta ei pääse syntymään.

Herkutteluvinkkejä:


Herkut ovat osa sinun ja koirasi välistä suhdetta, mutta liiallinen vääränlaisten herkkujen tarjoaminen johtaa nopeasti epäterveelliseen painonnousuun. Voit pienentää ylisyöttämisen riskiä:

  • Runsaasti rasvaa sisältävien herkkujen ja ruoantähteiden välttäminen (ruoantähteet saattavat vaikuttaa hyvältä herkkupalalta koiralle, mutta niissä voi olla runsaasti turhia kaloreita ja lisäksi aivan vääränlaisessa ravitsemuksellisessa muodossa).
  • Kokeile terveellisempiä herkkuja, esimerkiksi PURINA® PRO PLAN® Light Biscuits -keksejä
  • Kannattaa pitää kirjaa, kuinka paljon herkkuja on antanut laittamalla herkun laatikkoon aina, kun koiralle antaa sellaisen. Päivän päätteeksi on helppo nähdä, kuinka paljon ylimääräistä koira on saanut.
  • Anna koiralle mieluummin huomiota kuin herkkuja, kun se kerjää jotain.
Herkutteluvinkkejä

2. Liikunnasta energiaa


Liikunta ja leikki ovat olennainen osa sinun ja koirasi välistä suhdetta, niin metsälenkit kuin noutamisleikit koirapuistossa. Ne ovat myös mainioita tapoja auttaa koiraa tiputtamaan painoa ja pysymään kunnossa. Muista, että vaihtelu on elämän suola, joten keksi uusia tapoja liikkua:

  • Lelun kanssa lenkkeily on hauskempaa. Jos koira rakastaa noutamista, tennismailalla saat pallon lentämään vielä kauemmas.
  • Yhteislenkit muiden koiranomistajien kanssa: koira polttaa enemmän kaloreita, kun se leikkii muiden koirien kanssa.
  • Harkitse muutoksia lenkkeilytapoihinne: vaihda reittiä ja vaihtele tahtia, niin liikunnasta tulee hauskempaa.

Muista kuitenkin, että ikääntyneet ja nivelrikosta kärsivät koirat eivät pysty samanlaiseen liikuntaan. Keskustele eläinlääkärin kanssa parasta toimintatavasta.


3. Painontarkkailu


Jos haluat auttaa koiraa painonpudotuksessa, kannattaa asettaa tavoitteita, joiden saavuttaminen on mahdollista. Silloin koiran edistymistä on helppo ja hauska seurata. Kahden prosentin viikoittainen pudotus on hyvä tavoite. Kannattaa pitää koiran painonpudotuksesta kirjaa taulukossa ja mitata vyötärönympärys ja tarkkailla vartalon muotoa Body Condition System -järjestelmän avulla. Jos haluat virallisemman ja tarkemman arvion, käy eläinlääkärillä.


4. Älä luovuta


Koiran painonpudotuksen tulee tapahtua vähitellen: prosessi on hidas. Älä anna sen häiritä sinua tai koiraasi. On hyvä, jos pudotus tapahtuu vähitellen, ja silloin paino todennäköisemmin myös pysyy poissa. PURINA® PRO PLAN® All Sizes Adult with OPTIWEIGHT® on vähärasvainen ja -kalorinen ravinto, joka on valmistettu ammattilaisten valitsemista raaka-aineista, jotka auttavat hillitsemään ruokahalua ja näläntunnetta. Se on kehitetty tieteellisesti, tavoitteena, että painonpudotus onnistuu pysyvästi.

Oikea ravinto, eläinlääkärin tuki ja uudenlainen liikuntaohjelma auttavat koiraa saavuttamaan terveen painon, ja te voitte ottaa kaiken irti ajastanne yhdessä.

Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB