Kissan opettaminen sisäsiistiksi helposti

KISSANPENNUN KOULUTUS

Kissan opettaminen sisäsiistiksi helposti

Kissanpennun kouluttaminen sisäsiistiksi eroaa koiranpennun kouluttamisesta. Kissanpennulle ei tarvitse opettaa, mikä hiekkalaatikko on, sillä kissanpennut tekevät tarpeensa hiekkaan luonnostaan. Muuta ei tarvitse tehdä kuin ostaa hiekka-astia ja pennulle mieluisaa hiekkaa ja näyttää, missä hiekka-astian paikka on kotona. Pentu käyttää sitä tyytyväisenä.

Kissanpennun ensimmäinen oppitunti

Kun kissanpentu tulee kotiin, laita se hiekka-astialleen, niin pentu tottuu sen hajuun ja tuntuun. Vie pentu uudelleen hiekka-astialle aina, kun tuntuu että sen pitäisi tehdä tarpeensa: aterioiden jälkeen ja sen herätessä. Jos kissa kyykistyy jonnekin muualle kotona, nosta se syliin varovasti ja vie hiekka-astialle välittömästi.Useimmat kissapennut eivät tarvitse sen enempää koulutusta hiekka-astialle. Vie pentu astialle niin kauan, että se ymmärtää tarkoituksen.

Millainen hiekka-astia pennulle kannattaa valita?

 

Täysikokoinen vai pennulle tarkoitettu laatikko? On olemassa myös pienempiä kissanpennun hiekka-astioita, mutta pentu kasvaa sellaisesta pian ulos, jolloin koulutus täytyy aloittaa alusta. Valitse alusta alkaen täysikokoinen hiekka-astia. Pentu tottuu täysikokoiseen astiaan kyllä alusta saakka.Jos pennulla on vaikeuksia päästä astialle, tee sille pieni kulkuliuska puusta tai jostain muusta tasaisesta materiaalista, jossa on hyvä pito. Kiinnitä kulkuliuska laatikon sivustaan ilmastointiteipillä ja irrota se, kun pentu on kasvanut riittävän isoksi päästäkseen astialle ilman apua.

Umpinainen vai avoin? 

Umpinainen laatikko on kuin pennun oma, yksityinen vessa. Jotkut kissat pitävät umpinaisen hiekka-astian luomasta suojasta, ja siitä ei pääse hiekkaa lattialle ja se vähentää hiekka-astian hajuja. Jotkut kissat taas ahdistuvat umpinaisesta hiekka-astiasta. Pennun sopeutumista voi helpottaa poistamalla hiekka-astiasta oven, kunnes pentu on tottunut umpinaiseen hiekka-astiaan.

Millaista hiekkaa kissanpennulle kannattaa ostaa?

Osta miedosti hajustettua tai hajustamatonta hiekkaa, koska voimakkaat hajusteet voivat ärsyttää kissan nenää ja silmiä. Hiekan pitää olla mahdollisimman vähän pölyävää, koska pöly voi olla vahingollista kissan herkille keuhkoille. Kun olet löytänyt mieluisan merkin, yritä pysyä siinä, ettei pentu mene hämilleen.

Mihin kissan hiekka-astia kannattaa laittaa?

Laita laatikko rauhalliseen paikkaan, jossa ei kuulu äkkinäisiä, pentua mahdollisesti pelottavia ääniä.

Niin kauan, kun pentu on vielä pieni, hiekka-astian pitäisi olla paikalla, jossa pentu viettää paljon aikaa. Laatikko kannattaa sijoittaa paikkaan, jossa pentu näkee sen ja voi käyttää sitä tarvitessaan.

Jos laatikkoa täytyy siirtää, se kannattaa tehdä vähitellen, noin metri kerrallaan muutaman päivän välein. Muuten kissanpentu saattaa mennä hämilleen, mistä voi seurata vahinkoja. Hyvä vinkki on myös se, että kissanpennun ruoka-astian laittaa sinne, missä hiekka-astia aiemmin oli, koska useimmat kissat eivät mielellään käy tarpeillaan ruokailupaikallaan.

Pennut eivät pidä likaisista hiekka-astioista. Jos pennun hiekka-astiaan ei vaihda hiekkaa, se saattaa etsiä puhtaamman paikan, esimerkiksi mattosi. Kun haluat puhdistaa hiekka-astian, nosta tarpeet pois hiekka-astiasta ja heitä ne pois. Noin kerran viikossa kannattaa tyhjentää koko hiekka-astia ja puhdistaa laatikko lämpimällä saippuavedellä. Huuhtele, kuivaa ja täytä puhtaalla hiekalla.

Pääset iloitsemaan sisäsiististä kissanpennusta!

Seuraavaksi kannattaa varmistaa, että kissanpennun ravitsemustarpeisiin vastataan, jotta kissa pysyy tyytyväisenä ja terveenä.