Koiran kanssa leikkiminen | Koirani | PURINA® Friskies®

Koiran kanssa leikkiminen

Koirat rakastavat leikkimistä ja leikkiaika on hauskaa koko perheelle. Silloin luodaan sidettä koiraan ja rakennetaan sitä luottamusta, joka lopulta muuttuu elinikäiseksi rakkaudeksi ja keskinäiseksi kunnioitukseksi.

Koirat rakastavat leikkimistä ja leikkiaika on hauskaa koko perheelle. Silloin luodaan sidettä koiraan ja rakennetaan sitä luottamusta, joka lopulta muuttuu elinikäiseksi rakkaudeksi ja keskinäiseksi kunnioitukseksi.

Koirasi kanssa leikkiminen on myös hyvä keino jokaiselle perheessä pysyä kunnossa ja terveenä samalla kun koirallesi se tarjoaa tärkeän osan sen peruskoulutusta. Ennenkaikkea leikkimisen tulisi olla hauskaa kaikille. Kun käytät mielikuvitustasi, leikeistä ja jokapäiväisistä harjoituksista voi tulla hauskaa ja nautittavaa aikaa perheellesi ja koirallesi.

Koiran kanssa leikkiminen
Tennis ball

1. Nappaa pallo

Nappaa pallo on loistava peli kehittämään koirasi koordinaatiokykyä silmän ja suun välillä sekä kehon koordinaatiota. Aloita heittämällä pallo hellävaroin koiraasi kohti. Kun se tottuu hyppäämään ja ottamaan pallon kiinni, ryhdy heittämään sitä pidemmälle kunnes se pystyy juoksemaan ja ottamaan pallon kiinni itsevarmasti. Varmista että rohkaiset sitä tuomaan pallon sinulle jokaisen heiton jälkeen, tai leikistä tulee todella lyhyt!

Diving ball

2. Vesileikit

Useimmat koirat rakastavat vettä kun tottuvat siihen ja silloin vesileikit voivat olla hauskaa hupia. Seiso järven tai uima-altaan reunalla ja heitä pallo veteen. Rohkaise koiraasi hyppäämään veteen laiturilta tai reunalta ja palkitse se kun se tuo pallon sinulle. Läiskyvän hauskaa hupia koko perheelle! Huomio: Varmista että vesi on turvallista koirallesi ennen kuin valitset käyttää sitä harjoittelemiseen – koirasi voi saada vakavat vammat jos se hyppää lampeen jossa makaakin ostoskärryt pinnan alla.

Fetch ball

3. Nouda

Tämä perheen suosikki on sekä hauska leikki että erinomaista harjoitusta lemmikillesi. Koirat ja lapset rakastavat palloleikkejä, tämä vain vaatii hieman harjoitusta- tai muuten se päätyy helposti tilanteeseen jossa harjoitusta saatkin sinä- juostessasi koiran perässä!

Aloita hitaasti esittelemällä pallo koirallesi ja sanomalla ”nouda”. Palkitse koirasi kun se koskettaa palloa nenällään tai ottaa sen suuhun. Kun koirasi hallitsee pallon koskettamisen nenällään, voit hitaasti aloittaa tiputtamalla palloa kauemmaksi ennen kuin pyydät sitä noutamaan sen sinulle.

Find the Treat

4. Etsi herkku

Leikki on variaatio Piilosta leikistä. Tässä leikissä näytät koirallesi selkeästi että sinulla on yksi sen suosikkiherkuista ja pyydät koiraasi pysymään paikallaan (”paikka”) ennen kuin piilotat herkun. Palaa tämän jälkeen koirasi luo ja sano ”etsi” ja rohkaise sitä etsimään piilotettu herkku. Harjoittelun jälkeen voit tehdä leikistä vieläkin haastavamman teeskentelemällä että piilottaisit herkun eri paikkoihin. Koirasi tulee rakastamaan haastetta.

Flying Disc

5. Lentävä Kiekko

JLeikkiminen lentävällä kiekolla tai frisbeellä voi olla hauskaa sekä sinulle, koirallesi että katsojille. Se on kuin versio haku-leikistä, mutta vauhdikkaampi ja se on loistava kehittämään lemmikkisi juoksukykyä, hyppäämistä ja kiinniottokykyä. Se tulee rakastamaan puiston poikki lentävän esineen jahtaamista! Mutta muista käyttää yhtä paljon aikaa rohkaistaaksesi sitä myös palauttamaan Frisbeen, kuin käytät sen akrobatiataidoille nauramiseen!

Muista varovaisuus kun leikit tätä leikkiä! Jos sinulla on pieninkin epäilys sopiiko laji koirallesi, kysy asiasta eläinlääkäriltä tai muulta koira-asiantuntijalta.

Hide and Seek

6. Piilosta

Tämä puistojen suosikkileikki on erinomainen keino kehittää lemmikkisi luonnollisia kykyjä samalla kun koko perhe voi osallistua. Pyydä yhtä perheesi jäsentä näyttämään koirallesi sen lempilelua ennen kuin menette piiloon. Kun lemmikkisi löytää teidät sekä lelun, palkitkaa se herkulla nokkeluuden johdosta!

Tee leikistä helppo aloittaa antamalla koirasi nähdä minne piiloudutte, pikkuhiljaa voit vaikeuttaa teidä löytämistänne. Se pitää koirasi kiinnostuneena – ja on hauskaa hupia teille kaikille.

Football

7. Jalkapallo

Kaikki koirat rakastavat pallopelejä ja jalkapallo on erinomainen peli kehittämään koirasi tasapainoa ja lihasten hallintaa. Pyöritä palloa jalkojesi välissä ja yritä päästä koirasi ohi – varovasti, ettet satuta itseäsi tai koiraasi. Keskeytä kuljettaminen ja syötä pallo koirallesi jonka jälkeen yritä ottaa se takaisin. Tulet yllättymään kuinka nopeasti siitä tulee salamannopea pallottelija taidoilla, joilla voisi häikäistä kansainvälisen jalkapallon pelaajan!

Game Trail

8. Jäljestys

Hieman mutkikkaampana leikkinä jäljestys on hauskaa hupia ja se auttaa koiraasi kehittämään sen luonnollista hajuaistia. Käytä pitkää harjoitusliinaa tai talutinta ja pyydä koiraasi pysymään paikallaan (”paikka”) kun yksi lapsista kävelee takaperin poispäin koirasta ja pitelee samalla jotakin koiran suosikkilelua tai herkkua kädessään.

Pyydä lasta vetämään jalkoja maata pitkin kävellessään, jotta maahan jäisi parempi hajujälki jota koirasi voi seurata.

Tämän jälkeen herkku jätetään hajujäljen loppupäähän ja ”piilottajan” tulisi kävellä takaisin samaa polkua jota hän käveli aiemmin ja pyytää koiraa ”jäljestämään” piilotettu herkku. Pienellä harjoituksella koirasi kykenee lopulta jäljestämään herkkuja aina pidemmän ja pidemmän välimatkan päähän, perheen iloksi.

Treasure Hunt

9. Aarteen etsintä

Kun koirasi on hyvä jäljestämään, kokeile Aarteen etsintää. Kun olette ulkona perheen kanssa kävelyllä, pudota lelu kun toinen perheesi jäsen pitää koirasi huomion muualla. Sitten, muutaman askeleen kuluttua, lopeta käveleminen ja pyydä koiraasi ”katsomaan taakse” ja rohkaise sitä jäljittämään aiemmat askeleesi lelun luo. Kun aloitatte harjoittelun, talutushihnasta voi olla apua, jotta koirasi pysyy paremmin jäljessä kun etsitte lelua. Kun koirasi kehittyy taidoiltaan ja tottuu leikkiin, kasvata hitaasti vaikeusastetta lisäämällä välimatkaa etsittävästä lelusta.