Kissanpentu ja muut lemmikit tapaavat

Kissanpentu ja muut lemmikit tapaavat

Kissanpentu ja muut lemmikit tapaavat

Kissanpentu ja muut lemmikit tapaavat

Kissanpentu ja muut lemmikit tapaavat

Kissanpentu ja muut lemmikit tapaavat
09/13/2018

Kissanpentu ja muut lemmikit tapaavat

Ennen kuin kissanpentu saapuu kotiin, kannattaa miettiä, kuinka hoitaa ensitapaaminen perheen muiden lemmikkien kanssa. Tämä helpottaa sekä tulokkaan että vanhojen perheenjäsenten stressiä.

Jos kotona on ennestään kissa, uuden kissan lisääminen laumaan saattaa aiheuttaa ongelmia. Kissat ovat yksineläjiä, jotka sopivat parhaiten elämään ainoina kissoina.

Uuden kissan saapuminen on todennäköisesti stressaavaa molemmille kissoille, mikä johtaa usein toisen tai molempien käytöshäiriöihin. Toinen kissa saattaa pyrkiä valta-asemaan, ja henkisen stressin lisäksi seurauksena saattaa olla myös kissatappeluiden aiheuttamia fyysisiä vammoja.

Lisäksi pelokkaampi kissa saattaa alkaa tehdä tarpeitaan muualle kuin hiekka-astiaan. Seurauksena saattaa olla myös ruokintaan liittyviä ongelmia, ja jos toinen kissoista on ruokinnassa niskan päällä, lopputuloksena saattaa olla yhden kissan ylipaino ja toisen aliravitsemus.

Jos haluat useamman kuin yhden kissan, kannattaa miettiä kissojen tarpeita ja tehdä parhaasi täyttääksesi ne. Yleisesti ottaen tapaamishetkellä suurin piirtein saman ikäiset kissat sopeutuvat paremmin elämään yhdessä jatkossa, samoin sisarukset keskenään tai vanhemmat ja jälkeläistensä kanssa.

Kissanpennun tutustuttaminen kissaan

Kissanpennun tutustuttaminen kissaan


Kissojen tutustumisprosessia voi helpottaa monella tavalla.

  • Varmista, että jokainen kissa saa riittävästi omaa tilaa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että hiekka-astioita pitäisi olla yksi kissaa kohti ja lisäksi yksi ylimääräinen.
  • Varaa omat ruoka- ja vesiastiat jokaiselle kissalle.
  • Varmista, että kotona on riittävästi piilopaikkoja, joissa kissat voivat olla rauhassa ja tuntea olonsa turvalliseksi
  • Synteettisiä feromonituotteita on saatavilla ja ne voivat auttaa luomaan stressaantuneelle kissalle rauhallisen ympäristön.

Kahden toisilleen vieraan kissan tai kissan ja kissanpennun esitteleminen toisilleen kannattaa toteuttaa vähitellen, askel kerrallaan. Molemmille eläimille tulee antaa mahdollisuus ja tilaa tutkia toista. Tämä voidaan toteuttaa käyttämällä kissan kantokoppaa tai häkkiä, jossa uusi tulokas voi olla turvassa ja suojassa hyökkäyksiltä. Samaan aikaan vanhat lemmikit voivat tutkia tulokasta omaan tahtiinsa ja niillä on mahdollisuus vetäytyä omaan turvapaikkaansa milloin tahansa.

Pidennä tutustumiskertoja vähitellen, mutta pidä mielessä, että kissojen sopeutuminen yhteiselämään saattaa kestää muutamasta päivästä muutamana kuukauteen. Muista tarkkailla aina mahdollisia käytöshäiriöitä.

Kissanpennun ja koiran tapaaminen


Kissan tai kissanpennun ja perheen lemmikkikoiran tutustuminen voi vaikuttaa vähemmän stressaavalta kuin kahden ennestään tuntemattoman kissan esitteleminen toisilleen, mutta sekään ei ole täysin riskitöntä. Koirat ovat laumaeläimiä, jotka hyväksyvät uuden tulokkaan yleensä helpommin joukkoonsa, mutta ne saattavat myös suhtautua tuntemattomaan pelokkaasti tai olla jopa aggressiivisia. Tutustuminen kannattaa hoitaa yhtä varovaisesti kuin kahden kissan kohdalla. Pidä huolta, että tapaamiselle on varattu riittävästi aikaa, se toteutetaan askel askeleelta, ja toinen eläimistä saa olla turvassa koko tilanteen ajan.

Muista myös valvoa tarkasti kaikkia kahden toisilleen vieraan elämäimen kohtaamisia. On tärkeää jatkaa näin, kunnes eläimet ovat selvästi sopeutuneet toisiinsa, eli eivät sähise tai murise toisilleen, juokse karkuun tai piiloudu toisen nähdessään ja, ennen kaikkea, alkavat nukkua lähekkäin, leikkiä yhdessä ja osoittaa muuten tulevansa toimeen.

Jos eläinten sopeutuminen aiheuttaa huolta, kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin tai eläinten käyttäytymisen asiantuntijaan.

Kissanpennun ja koiran tapaaminen

Jaa tuote tuntemiesi henkilöiden kanssa

ShareEmailtwitterFB