Snowshoe

Snowshoe

Keskikokoisessa snowshoe-rodussa yhdistyvät luotettavan amerikkalaisen lyhytkarvan vantteruus ja siamilaisen hoikka eleganssi. Pää on pyöristetty kolmio, silmät suuret ja vinot ja korvat suuret, suipot ja kaukana toisistaan. Vartalo on pitkä ja urheilullinen ja turkki lyhyt ja kiiltävä. Kissan naamio, korvat, jalat ja häntä ovat sävyltään muuta vartaloa paljon tummemmat. Snowshoe-kissojen värit ovat sininen, ruskea, liila ja suklaa, ja valkoiset osat eivät saa peittää yli kolmannesta kissan vartalosta. Kaikkien rodun kissojen silmät ovat syvän siniset.

  • Leikkisä ja utelias kissa
  • Sosiaalinen ja seuraa kaipaava kissa
  • Jonkin verran äänekäs kissa
  • Keskikokoinen kissarotu
  • Turkki tarvitsee hoitoa joka päivä
  • Allergisoiva rotu
  • Tarvitsee jonkin verran ulkoilua
  • Saattaa tarvita totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttamista

Alkuperä

Snowshoe (lumikenkä) on saanut nimensä rodun tunnusmerkistä, valkoisista tassuistaan. Snowshoe on amerikkalainen rotu, joka on saanut alkunsa siamilaisen ja amerikkalaisen lyhytkarvan risteytyksestä 1960-luvulla. Snowshoella on siamilaistyyliset merkit, valkoiset tassut ja valkoisia laikkuja. Pennut syntyvät täysin valkoisina ja värit alkavat tulla esiin vasta muutaman viikon iässä. Kissojen kuvioinnit eivät ole koskaan keskenään täysin identtiset. Rotu on yleistynyt Yhdysvalloissa, mutta on muualla vielä harvinainen.

Alkuperäismaa

Yhdysvallat

Luonne

Snowshoe on älykäs kissa, joka rakastaa ihmisten seuraa. Se on äänekäs, mutta ei yhtä kovaääninen kuin siamilainen, vaan sen ääni on pehmeämpi ja melodisempi. Kissa kaipaa seuraa, joten jos olet päivät poissa kotoa, kannattaa harkita kahden pennun ottamista. Leikkisän snowshoen voi opettaa noutamaan heitetyn lelun, ja se tarvitsee virikkeekseen leikkikaluja ja tekemistä. Jotkut snowshoet pitävät myös vedestä, erityisesti juoksevasta vedestä, ja jotkut yksilöt jopa uivat. Ne ovat erittäin aktiivisia ja pitävät erityisesti vaanimisesta ja korkeista paikoista.

Terveys

Rodulla ei ole havaittu yleisiä periytyviä sairauksia, mutta täytyy ottaa huomioon, ettei snowshoe ole rotuna yleinen Yhdysvaltojen ulkopuolella. Muiden kissarotujen tavoin myös snowshoet tarvitsevat säännölliset rokotukset, joilla ehkäistään sairauksia, loishäädöt ja vuosittaisen eläinlääkärin terveystarkastuksen.

Ravitsemus

Jokainen kissa on ainutlaatuinen ja niillä kaikilla on ravinnon suhteen suosikkeja, inhokkeja ja yksilöllisiä tarpeita. Kissat ovat kuitenkin lihansyöjiä ja ne tarvitsevat ravinnostaan 41:tä eri ravintoainetta. Näiden ravintoaineiden suhde vaihtelee riippuen kissan iästä, elämäntavasta ja yleisestä terveydentilasta. Kasvavat, energiset kissat tarvitsevat luonnollisesti ravitsemuksellisesti erilaisen ruokavalion kuin vähemmän aktiiviset seniorikissat. Oikea ruokintamäärä tulee myös ottaa huomioon. Ruokintaohjeita noudattamalla kissa pysyy hoikkana ja hyväkuntoisena, ja märkä- ja kuivaruoan suhdetta voi vaihdella kissan mieltymysten mukaan.

Turkinhoito

Snowshoe ei tarvitse erityistä turkinhoitoa, mutta se nauttii saamastaan huomiosta.

Parhaiten lapsille sopivat rodut

Rotua ei yleisesti pidetä parhaana rotuna lapsiperheisiin, mutta kaikki kissat ovat erilaisia. Huolellisen totuttelun myötä kissa voi oppia elämään lasten kanssa.

cat

Onko tämä oikea rotu sinulle?

Jokaisella kissalla on oma, yksilöllinen luonteensa, mutta niiden käytöstä ohjaavat myös synnynnäiset vietit ja käytösmallit. Kokeile valintatyökaluamme niin näet, mitkä kissarodut vastaavat mieltymyksiäsi ja elämäntyyliäsi parhaiten. Kun sinä ja kissasi nautitte samoista asioista, olette molemmat onnellisia ja tyytyväisiä

Mitä tulisi ottaa huomioon seuraavaksi?

Adoptointi

Kissan adoptoiminen löytöeläinkodista ja uuden elämän antaminen voi olla äärimmäisen tyydyttävää. Moni kissa odottaa rakastavaa loppuelämän kotia. Jokaisella kissalla on oma tarinansa. Monet ovat menettäneet ensimmäisen kotinsa itsestään riippumattomista syistä ja haluaisivat mielellään osaksi sinun perhettäsi. Hyvämaineiset löytöeläinkodit ovat huolellisia valitessaan oikeille ihmisille juuri oikeat kissat. Henkilökunta neuvoo ja vastaa kysymyksiisi mielellään.

Hyvän kasvattajan löytäminen

Jos olet päättänyt hankkia rotukissan, kannattaa etsiä hyvämaineinen kasvattaja. Rotukissanpennun tai aikuisen kissan hankkimisen paras puoli on se, että kissan ulkonäkö ja tuleva luonne voidaan ennustaa melko luotettavasti. Kysy eläinlääkäriltäsi tarkemmin kissojen tarttuvista taudeista, geneettisistä alttiuksista tai hoidon tarpeesta, jotta olet täysin valmis, kun uusi kissasi saapuu.

Kissan toivottaminen tervetulleeksi

Uusi kissasi tai kissanpentusi saapuu lähipäivinä, joten olet varmasti hyvin innoissasi. Saapumista edeltävinä päivinä riittää reilusti tekemistä, joten et varmasti pääse pitkästymään ennen kissasi saapumista.