Temppujen harjoittelu | Perhe nurkkaus | PURINA® Friskies®

Temppujen harjoittelu

Älä opeta koirallesi vain käytöstapoja, vaan paranna koirasi ja perheesi keskinäistä kiintymystä näiden PURINA® Friskiesin® vinkkien avulla.

Älä opeta koirallesi vain käytöstapoja, vaan paranna koirasi ja perheesi keskinäistä kiintymystä näiden PURINA® Friskiesin® vinkkien avulla.

Kun tuot pennun perheenjäseneksesi, muista, ettei se tiedä mitään taloista ja ihmisistä. Toisin sanoen kengät, sohvat, matot ja portaat ovat pelkästään yhtä isoa, outoa seikkailua pennullesi!

Vaikka koiran kunnollinen kouluttaminen saattaa vaikuttaa joskus vaikealta, ajan kanssa se auttaa vahvistamaan keskinäistä kiintymystänne ja opettaa lapsille vastuullisuutta sekä luottamuksen ja rutiinien merkityksen.

Motivointi
On tärkeää muistaa, että koirat ovat laumaeläimiä, mistä syystä ne aina etsivät itselleen johtajaa. Sinun on otettava johtajan rooli itsevarmasti, jotta pentusi haluaa miellyttää sinua ja on innokkaampi oppimaan sinulta.

Yhtenäiset toimintatavat
Ainoa tapa varmistaa, että pentusi todella oppii asioita, on reagoida aina samalla tavalla sen käyttäytymiseen, vaikka se saattaakin olla välillä vaikeaa. Sinun on siis kehuttava ja palkittava koiraasi, kun se käyttäytyy hyvin, ja viestittävä tyytymättömyydestäsi jättämällä se huomiotta ja sanomalla päättäväisesti ”Ei”, jos se ei käyttäydy kunnolla.

Jos esimerkiksi et halua pentusi kiipeävän sohvalle, sano ”Ei” ja ohjaa se hellävaroin pois joka kerta, kun se yrittää kiivetä sohvalle. Muista kehua sitä joka kerta, kun se laskeutuu takaisin lattialle. Muista, että jos kohtelet koiraasi aina yhdenmukaisesti, myös se käyttäytyy samalla tavalla samanlaisissa tilanteissa.

Herkut
Pentusi ansaitsee rohkaisua ja herkkupaloja, mutta sinun on säästettävä ne tilanteisiin, joissa se todella ansaitsee ne. Kun pentusi on oppinut reagoimaan komentoon, voit antaa sille herkkupalan. Koulutuksen edistyessä voit vaihdella herkkupalojen ja kehumisen välillä, jolloin pentusi saa pikkuhiljaa lisämotivaatiota paremmin kehuistasi kuin herkkupaloista!

Virheet
Pennut tulevat tekemään paljon virheitä, opettelevathan ne vasta toimimaan uudessa maailmassa, joka on täynnä ihmisiä...

Sinun on aina muistettava, että jos pentusi tekee jotakin väärin, se ei todennäköisesti tiedä tekevänsä väärin. Virheen tekemisen jälkeen voit näyttää koirallesi päättäväisesti mutta reilusti, että se teki virheen.

Sinun täytyy kuitenkin ensin saada se kiinni itse teossa. Koirat eivät osaa yhdistää rangaistusta tekemiseensä, joka tapahtui tunteja tai vain muutama minuutti aiemmin. Älä koskaan lyö pentuasi. Kun pentusi tekee jotakin väärin, sinun pitää vain sanoa ”Ei” käskevällä äänellä. Kun pentusi pysähtyy, kehu sitä ja anna sille jotain muuta tekemistä; voit esim. käskeä sitä istumaan tai tulemaan luoksesi. Kun se reagoi oikein, voit palkita sen hyvästä käyttäytymisestä!

Katso lisää tietoa pennuista PENTU NURKKAUKSESTA

Katso asiantuntijan vinkkejä koiran hoitamisesta, kouluttamisesta ja sosiaalistamisesta